espa pkm

Σάββατο, 8 Αυγούστου 2026, 5:58:09 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Συνελήφθησαν όλα τα μέλη του πληρώματος του ρυμουλκού που ακινητοποιήθηκε χθες, επιχείρηση υψηλού δείκτη επικινδυνότητας που έφεραν σε πέρας το πλήρωμα του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) 070 του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή σε συνεργασία με στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) και κατάφεραν να εντοπίσουν και να κατασχέσουν τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) στην Κρήτη.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με αίτημά της στον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Κωνσταντίνο Δουζίνα, ζητά την επείγουσα σύγκληση της Επιτροπής, με αντικείμενο την καταγγελία αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντ.
«Η προσωρινή επαναφορά ελέγχων στα σύνορα Σένγκεν πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσερχόμενος σήμερα Πέμπτη στο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο Δ.
Την ώρα που ο έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος τον Τούρκο ομόλογό του, αναφέρονταν στην συνθήκη της Λωζάννης και στο Κυπριακό, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, που συνοδεύει τον κ. Ερντογάν, έγραψε ένα σημείωμα και του το έδωσε.
Με την μέγιστη ποινή που προβλεπόταν καταδικάστηκε ο Oliver Schmidt, πρώην στέλεχος της VW στις HΠΑ o οποίος κατηγορείτο για συνωμοσία και παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με το δικαστήριο του Detroit το οποίο εξέδωσε την απόφαση, ο Oliver Schmidt θα εκτίσει ποινή φυλάκισης επτά ετών και θα κληθεί να καταβάλλει διοικητικό πρόστιμο ύψους 400.000 δολαρίων καθώς, όντας υπεύθυνος για περιβαλλοντικά ζητήματα στην VW, συνέβαλε στην απόκρυψη στοιχείων που κατέστησαν εφικτή την παραποίηση των εκπομπών ρύπων εκ μέρους της VW, και δεν συνεργάστηκε επαρκώς με τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές για τη διερεύνηση της υπόθεσης.
«Μη αποδεκτή» χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί σε ορισμένα ελληνικά νησιά σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς.

Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νησιά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για τη διαχείριση του προσφυγικού στις Βρυξέλλες, ο κ.
Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 16:50

Εκτροχιασμός τρένου στο Κορδελιό

Δεν λειτουργεί προσωρινά η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη λόγω εκτροχιασμού της μηχανής και πέντε βαγονιών εμπορικού τρένου, περίπου στις 7:15, στην περιοχή του Κορδελιού.

Από τον εκτροχιασμό του τρένου, το οποίο είχε ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Ειδομένη, δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Προχωρώντας σε μια θεαματική ρήξη με την πολιτική των προκατόχων του, ο Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε την Τετάρτη την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ, προκαλώντας την οργή των Παλαιστίνιων και ένα κύμα αγανάκτησης και κατακραυγής πολύ πέρα από τη Μέση Ανατολή.

Μέσα από ένα ταχύπλοο το οποίο έπλεε ανοιχτά της Μάλτας, πυροδότησε ο συλληφθείς εναντίον του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη δολοφονία της δημοσιογράφου και μπλόγκερ κατά της διαφθοράς Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, τον εκρηκτικό μηχανισμό που της στοίχισε τη ζωή με μήνυμα στο κινητό της, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Οι μυστικοί πράκτορες της Σλοβενίας ξεκίνησαν σήμερα απεργία ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και μισθολογικές αυξήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης που επιβεβαιώθηκαν από την κυβέρνηση.

Περίπου 300 πράκτορες της Σλοβενικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και Ασφάλειας (Sova), που επισήμως δεν έχουν δικαίωμα να απεργήσουν, εκπληρώνουν μόνο τα βασικά τους καθήκοντα για να διαμαρτυρηθούν κυρίως για τους χαμηλούς μισθούς τους, αναφέρει η εφημερίδα Dnevnik.