espa pkm

Σάββατο, 8 Αυγούστου 2026, 2:05:41 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την Τετάρτη στις χώρες μέλη της ΕΕ να δημουργηθεί το 2019 ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο που θα μπορούσε να υποκαταστήσει το ΔΝΤ για να προσφέρει βοήθεια σε χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
Ενώπιον Γάλλων ερευνητών παρουσιάστηκαν την Τετάρτη τρία πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Lafarge, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μπρουνό Λαφόν, στο πλαίσιο της έρευνας για τις δραστηριότητες της γαλλοελβετικής τσιμεντοβιομηχανίας στη Συρία, η οποία φέρεται ότι χρηματοδότησε εμμέσως τζιχαντιστικές οργανώσεις, μεταξύ αυτών και το Ισλαμικό Κράτος.
Σε τραγωδία κατέληξε για δύο κυνηγούς το κυνήγι πτηνών σε ορεινή περιοχή της Ξάνθης, καθώς ο ένας εκ των δύο τραυματίστηκε θανάσιμα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το δυστύχημα συνέβη όταν οι δύο άνδρες, 51 και 33 ετών, οι οποίοι έχουν συγγενική σχέση (θείος και ανιψιός), μετέβησαν σε ορεινή περιοχή της Ορεστινής Ξάνθης για κυνήγι πτηνών, στη διάρκεια του οποίου ο ανιψιός πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 51 ετών θείο του.
Κλειστός θα παραμείνει την Πέμπτη ο σταθμός μετρό στο Σύνταγμα, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, εν όψει της επίσκεψης του τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: Το Βήμα
Εννέα χρόνια έχουν περάσει από το βράδυ που ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου. Για την επέτειο της δολοφονίας έχουν προγραμματισθεί κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.
Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, με συντριπτική πλειοψηφία, μετά από φανερή, ονομαστική ψηφοφορία η άρση της ασυλίας 87 βουλετών.

Πρόκειται για τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, την πρόεδρο της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες» της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου και το μέλος της Επιτροπής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρο Λάππα, τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνο Κατσίκη, και άλλους 83 εν ενεργεία βουλευτές.
Εφοδο στον χώρο συγκέντρωσης οπαδών του Μιχαήλ Σαακασβίλι έξω από το κοινοβούλιο της Ουκρανίας, πραγματοποίησαν δεκάδες αστυνομικοί με εξοπλισμό καταστολής ταραχών σε μια αποτυχημένη απόπειρα να συλλάβουν τον πρώην πρόεδρο της Γεωργίας, ο οποίος την Τρίτη απελευθερώθηκε από οπαδούς του ενώ βρισκόταν υπό κράτηση ως ύποπτος για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση.
Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 15:50

Πυρά Νετανιάχου εναντίον Ιράν

Το Ισραήλ διευρύνει τους δεσμούς του με ολόκληρη τη Μέση Ανατολή αλλά όχι (και) με το Ιράν, δήλωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Μπεντζαμίν Νετανιάχου, κατηγορώντας τον μεγαλύτερο εχθρό της χώρας του ότι προσπαθεί να κυριαρχήσει στην περιοχή.
Σε περισσότερα από 150 περίπτερα ξεκίνησε η διάθεση σε πρώτη φάση «έξυπνων» εισιτηρίων εντός φακέλων, μέσω των οποίων μάλιστα ο ΟΑΣΑ επικοινωνεί και το μήνυμα της επαναφόρτισης. Σκοπός είναι η διευκόλυνση του επιβατικού κοινού, ειδικά επιβατών που εξυπηρετούνται κυρίως από λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ δε χρησιμοποιούν τα μέσα σταθερής τροχιάς.
Ύποπτο σκάφος το οποίο κινητοποίησε το λιμενικό με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός εντοπίστηκε στα νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που αναφέρει το Cretalive πρόκειται για ένα ρυμουλκό με ξένη σημαία το οποίο πλέει από το απόγευμα της Τρίτης ανοιχτά της Αγίας Γαλήνης και άμεσα τέθηκε σε στενό κλοιό από τις λιμενικές αρχές.