espa pkm

Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2026, 6:05:50 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «έκανε λάθος» όταν αναμετέδωσε στο Twitter αντιμουσουλμανικά βίντεο τα οποία είχε αρχικά αναρτήσει το ακροδεξιό βρετανικό κόμμα Britain First («Πρώτα η Βρετανία»), σχολίασε ένας εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Στην ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των αναγκών των πλημμυροπαθών και των απαιτούμενων νομοθετικών μεταρρυθμίσεων, προχώρησαν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Στασινός, κατά τη συνάντηση τους την Τετάρτη στα γραφεία της Περιφέρειας.
Νέα αεροπορική βάση στην Αθήνα δημιουργεί η Volotea. Η αεροπορική εταιρεία που συνδέει πόλεις μεσαίου και μικρού μεγέθους στην Ευρώπη, προσθέτει στο δίκτυό της την 12η βάση της η οποία είναι και η πρώτη στην Ελλάδα.
Βαρύτατες ποινικές διώξεις άσκησαν οι εισαγγελικές αρχές σε βάρος των εννέα συλληφθέντων τουρκικής και κουρδικής καταγωγής. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν, ενώ αναμένεται εισαγγελική διάταξη για δημοσιοποίηση στοιχείων της ταυτότητάς τους.
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι τρεις από τους 11 συλληφθέντες, που φέρονται να εμπλέκονται στη μεταφορά ακατέργαστης κάνναβης περίπου 1,6 τόνων με ταχύπλοο σκάφος από την Αλβανία στην Ελλάδα.
«Δεν είχα ενημέρωση εκ των προτέρων. Μετά τις ανακοινώσεις τηλεφώνησα στην κ. Γεννηματά και της είπα ότι δεν έχω κανέναν πρόβλημα, είναι μια θετική εξέλιξη που μπορεί να εκφράσει το χώρο μας» τόνισε ο κ.
Στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που ‪στοίχισε τη Δευτέρα ‬τη ζωή σε δύο εργάτες της Infrabel, της εταιρείας που διαχειρίζεται τις βελγικές σιδηροδρομικές υποδομές, είναι στραμμένο για μια ακόμη ημέρα το ενδιαφέρον του συνόλου του βελγικού Τύπου, ο οποίος αναζητά τις αιτίες του δυστυχήματος και διερωτάται για το κατά πόσο θα μπορούσε αυτό να έχει αποφευχθεί.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε ότι εντός της ημέρας θα επιβληθούν νέες κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, με αφορμή την τελευταία δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου που πραγματοποίησε η Πιονγκγιάνγκ.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε την Τετάρτη στο Twitter αντιισλαμικά βίντεο που είχαν αρχικά αναρτηθεί από στέλεχος ενός ακροδεξιού βρετανικού κόμματος που είχε καταδικαστεί νωρίτερα αυτόν τον μήνα για εξύβριση μιας μουσουλμάνας.
Τα παιδιά της ανατολικής Γούτα, περιοχής υπό τον έλεγχο των ανταρτών στην περιφέρεια της Δαμασκού που πολιορκείται από τις κυβερνητικές δυνάμεις, υφίστανται αυτή τη στιγμή τη χειρότερη κρίση υποσιτισμού στη Συρία από την έναρξη του πολέμου το 2011, ανέφερε η Unicef.