espa pkm

Τρίτη, 4 Αυγούστου 2026, 8:26:19 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Έχοντας λάβει το παρωνύμιο «ο Κροκόδειλος», ο Έμερσον Μνανγκάγκουα περίμενε καιρό να έρθει η σειρά του. Σε ηλικία 75 ετών το πρώην δεξί χέρι του προέδρου της Νότιας Αφρικής Ρόμπερτ Μουγκάμπε πέτυχε επιτέλους τον στόχο του: διαδέχθηκε τον μέχρι πρότινος αδιαφιλονίκητο ηγέτη της Ζιμπάμπουε.
Ο Αμπντελχακίμ Ντεκάρ, ο άνδρας που το 2013 είχε πυροβολήσει και τραυματίσει σοβαρά φωτογράφο της εφημερίδας Liberation, καταδικάστηκε την Παρασκευή σε 25 χρόνια κάθειρξη.

Η απόφαση αυτή ελήφθη λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, έπειτα από εννέα ώρες διαβουλεύσεων και είναι σύμφωνη με το αίτημα της εισαγγελίας, η οποία είχε εκτιμήσει ότι ο Ντεκάρ ενήργησε «με εχθρότητα» προς την κοινωνία και υποκινούμενος από «μίσος».
Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε νωρίς το πρωί στη Νέα Σμύρνη. Ένας 40χρονος, υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, έβαλε φωτιά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο ισόγειο διαμέρισμά του, στην οδό Κοραή, στη Νέα Σμύρνη με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του μαζί με τα δύο παιδιά του, ηλικίας 8 και 10 ετών.

Πανέτοιμος ο Κιλκισιακός για τον κυριακάτικο εντός έδρας αγώνα του με την Α.Ε. Καρίτσας, στις 3 το μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο.
Ο Μάκης Κατσαβάκης θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του πλην του τιμωρημένου Δημήτρη Δρόσου. Τη Παρασκευή στο Αθλητικό Κέντρο του Σταυροχωρίου το πρόγραμμα περιελάμβανε ταχυδυναμικές ασκήσεις, και ενδυνάμωση με μπάλα.
Φυσικά υπήρχε πολλή τακτική και ανάλυση του αντιπάλου.

Ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία στοιχημάτων σταμάτησε να δέχεται στοιχήματα σχετικά με το πότε μέσα στο 2018 ο πρίγκιπας Χάρι θα παντρευτεί την αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ.

Την τελευταία περίοδο και ιδιαίτερα μετά την έμμεση δημοσιοποίηση της σχέσης τους με τις κοινές εμφανίσεις που έκαναν και τις εκδηλώσεις στοργής τις οποίες κατέγραψαν οι κάμερες, τα στοιχήματα για τον νέο πριγκιπικό γάμο είχαν πάρει φωτιά.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Παρασκευή ότι απέρριψε μια πρόταση του αμερικανικού περιοδικού Time να τον επιλέξει για «Πρόσωπο του 2017», ενοχλημένος από το γεγονός ότι υπήρχαν αμφιβολίες για το αν θα επιλεγεί αυτός τελικά.
Ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός που δρα στην Υεμένη έχει δώσει άδεια στον ΟΗΕ να επαναλάβει την ανάπτυξη ανθρωπιστικών εργαζόμενων στη Σανάα, που ελέγχεται από τους Χούτι, όμως όχι να ελλιμενίσει πλοία που μεταφέρουν σιτάρι και ιατρικά εφόδια, δήλωσε εκπρόσωπος του οργανισμού.
Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε νωρίς σήμερα το πρωί αγόρι 10 ετών, από στελέχη της Frontex, σε πλαστική λέμβο στα ελληνικά χωρικά ύδατα ανατολικά της πόλης της Μυτιλήνης.

Συμφωνά με τις πρώτες πληροφορίες αντιμετώπιζε σοβαρά κινητικά προβλήματα.
Ισραηλινοί αξιωματούχοι το παραδέχονται κατ’ ιδίαν: δίαυλοι επικοινωνίας έχουν ανοίξει με την Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες της περιοχής (τις οποίες δεν κατονομάζουν). «Η σχέση του Ισραήλ με χώρες της Μέσης Ανατολής έχει αλλάξει κάτω από την επιφάνεια», αναφέρουν στελέχη του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών αυτή την εβδομάδα.
Στους ρυθμούς της μάχης στη Βουλή, τη Δευτέρα, για την υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σ. Αραβία αλλά και της πορείας προς το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα, κινείται η κεντροαριστερά.