espa pkm

Τρίτη, 4 Αυγούστου 2026, 7:21:04 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Για τις καταστροφικές πλημμύρες στη δυτική Αττική, καθώς και για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ανακούφιση των πληγέντων, ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης στις Βρυξέλλες.
Ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα δημόσιας υγείας, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, τη μικροβιακή αντοχή στα αντιβιοτικά, ανέδειξαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ευρεία αντιπροσωπεία εκπροσώπων επιστημονικών και κοινωνικών φορέων κατά τη διάρκεια της συνάντησης σήμερα Παρασκευή.
Οργή και έντονες διαμαρτυρίες έχουν ξεσπάσει στην Κίνα, έπειτα από καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης και σημάδια από βελόνες που βρέθηκαν στα σώματα παιδιών, σε παιδικό σταθμό στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα (Xinhua), η αστυνομία ερευνά καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι δάσκαλοι και εργαζόμενοι στον παιδικό σταθμό, τον οποίο διαχειρίζεται η εταιρία υπηρεσιών προσχολικής αγωγής RYB Education, είχαν κακοποιήσει παιδιά, τα οποία «φέρονται να είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, να είχαν τρυπηθεί από βελόνες και να τους έχουν δοθεί χάπια, που δεν είναι γνωστό τι ουσίες περιείχαν».
Η ορκωμοσία του Έμερσον Μνανγκάγκουα ως προέδρου της Ζιμπάμπουε πραγματοποιήθηκε σήμερα ενώπιον χιλιάδων επευφημούντων οπαδών του στο εθνικό στάδιο της Χαράρε, βάζοντας τέλος στην 37ετή διακυβέρνηση του Ρόμπερτ Μουγκάμπε.

Στον όρκο του ο 75χρονος πρώην επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας και γνωστός με το προσωνύμιο «Ο Κροκόδειλος» υποσχέθηκε να τηρήσει το σύνταγμα της πρώην βρετανικής αποικίας και να προστατεύσει τα δικαιώματα και των 16 εκατομμυρίων πολιτών της Ζιμπάμπουε.
Έκρηξη σε τέμενος σημειώθηκε στην Αίγυπτο με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για 75 νεκρούς.

Η έκρηξη έγινε λίγο μετά τη μια το μεσημέρι της Παρασκευής και ταρακούνησε το βόρειο Σινά.
Γνωστός ισοβίτης, που είχε παραβιάσει την άδειά του από τις φυλακές Τρικάλων, συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ομόνοια.

Τον 45χρονο ισοβίτη αναγνώρισε αστυνομικός που βρισκόταν στην περιοχή και ειδοποίησε την Άμεση Δράση, η οποία τον συνέλαβε.
Η Ελλάδα είναι ένα από τα μέρη που επηρεάζονται περισσότερο από την επίδραση της κλιματικής αλλαγής, τονίζουν κορυφαίοι επιστήμονες συμμετέχουν στο 7ο ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιστημόνων για την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Ευθύνη (ENSSER) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Με την εκλογή του Γιάννη Χαλά στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για έκτη συνεχόμενη θητεία 5ετους διάρκειας 924/11/2017 - 23/11/2022) - εκλέχθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 1993 - ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διήμερου 29ου Τακτικού Παν-Ναυτικού Συνεδρίου της ΠΝΟ, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά.
Επιπλέον έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας, ύψους 250.000 ευρώ εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με ανακοίνωση, το υπουργείο ανταποκρίθηκε στο αίτημα που υπεβλήθη από τον δήμο, προκειμένου να αποκατασταθούν βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης, που προκλήθηκαν από την πρωτοφανή φυσική καταστροφή στη Δυτική Αττική.
Διεκρινίσεις σχετικά με το πως οι επιβάτες των ΜΜΜ, μπορούν να ανταλλάξουν τα παλιά τους χάρτινα εισιτήρια με τα αντίστοιχα ηλεκτρονικά, έδωσε ο ΟΑΣΑ με την έκδοση σχετικής του ανακοίνωσης.