espa pkm

Τρίτη, 4 Αυγούστου 2026, 8:52:33 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του άνδρα ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, στο Ρέθυμνο, για την υπόθεση της απαγωγής Λεμπιδάκη.

Σε βάρος του συλληφθέντος ασκήθηκε, μεταξύ άλλων, ποινική δίωξη για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης ως μέλους σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων.

Με αφορμή δημοσιεύματα περί υπέρογκων αυξήσεων στην τιμή του νερού στις έξι Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κιλκίς, πλην αυτή του Κιλκίς, μέσα στο 2018 που φθάνουν υποτίθεται στο 30% , η Δ.Ε.Υ.Α.Κ, για να αποφευχθεί  σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό, κρίνει σκόπιμο να διευκρινίσει ότι:
Η  τιμολογιακή πολιτική της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. το έτος 2018 στις Δημοτικές Ενότητες Δοϊράνης, Γαλλικού, Κρουσσών, Μουριών, Πικρολίμνης και Χέρσου αναπροσαρμόζεται για πρώτη φορά μετά τη μετάβαση των πρώην έξι Δήμων στην Καλλικρατική περίοδο.

«Επί της αρχής δεν είμαστε αντίθετοι στο να καλύψει τις υποχρεώσεις της η Πολιτεία απέναντι σε αυτούς που το δικαιούνται, αλλά και για να βοηθήσει όσο μπορεί» δήλωσε ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σχετικά με τη στάση που προτίθεται να κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στη σημερινή ψηφοφορία του νομοσχεδίου για το Κοινωνικό Μέρισμα.

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 20:31

Φραγγίδης: Μια άλλη μέρα

Oι προοδευτικοί πολίτες με τη μαζική συμμετοχή τους και τις δύο Κυριακές της εκλογικής διαδικασίας έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους.
Θέλουν μια ενωμένη και δυνατή Δημοκρατική Παράταξη. Θέλω να συγχαρώ την Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της και να δηλώσω ότι  από σήμερα όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για την αναγέννηση της Παράταξης.
Με δική της πρωτοβουλία ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες αυτή η διαδικασία και πλέον υπό την ηγεσία της θα πορευτούμε για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στη χώρα.

Την άμεση «αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία της 15ης Νοεμβρίου 2017 στο λιμάνι της Νέας Περάμου» αναλαμβάνει η γενική γραμματεία Υποδομών του υπουργείου Μεταφορών, η οποία ορίζεται ως φορέας υλοποίησης του έργου, με απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Ναυτιλίας, Π.
«Λουκέτο» στο δικό του φιλανθρωπικό ίδρυμα, βάζει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ, έπειτα από κατηγορίες για παραβίαση κανόνων λειτουργίας μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ θα κλείσει το φιλανθρωπικό ίδρυμά του, το οποίο έχει κατηγορηθεί ότι παραβίασε τους κανόνες που απαγορεύουν στους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς να χρηματοδοτούν τους επικεφαλής τους, τις εταιρείες τους ή τις οικογένειές τους, ανέφεραν σήμερα πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Παραιτήθηκε ο 93χρονος πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, ύστερα από πιέσεις του κυβερνώντος κόμματος και την κατάληψη της κρατικής τηλεόρασης από τις δυνάμεις του στρατού.

Σε επιστολή του ο Μπουγκάμπε αναφέρει ότι η απόφασή του να παραιτηθεί ήταν εκούσια, σημειώνοντας ότι προέβη στη συγκεκριμένη κίνηση για να μεταφέρει ομαλά την εξουσία σε νέα χέρια.
Το ποσό των 200.000 ευρώ θα διαθέσει το υπουργείο Παιδείας για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία σε σχολικές μονάδες της Μάνδρας και της Νέας Περάμου.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, οι ζημιές που διαπιστώθηκαν από κλιμάκιο που επισκέφθηκε την περιοχή είναι περιορισμένης έκτασης, οπότε λειτουργούν κανονικά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια στις περιοχές Μεγάρων, Βιλίων, Ερυθρών και Νέας Περάμου.
Η βροχόπτωση στην πλαγιά του όρους Πατέρας, πάνω από τη Νέα Πέραμο και τη Μάνδρα, ξεπέρασε τα 200 χιλιοστά σε χρονικό διάστημα μόνο έξι ωρών.

Επιπλέον, η ζώνη της πολύ ισχυρής βροχόπτωσης στο όρος Πατέρας, ήταν μήκους περίπου 19 και πλάτους μόνο τεσσάρων χιλιομέτρων, με προσανατολισμό από νοτιοδυτικά προς βορειοανατολικά.
Με το φάντασμα της τρομοκρατίας να πλανάται πάνω από την Ευρώπη, η γερμανική αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις Σύρων. Σύμφωνα με τις αρχές, τα συγκεκριμένα άτομα συνελήφθησαν διότι κρίθηκαν ύποπτα για οργάνωση τρομοκρατικών επιθέσεων.