espa pkm

Τρίτη, 4 Αυγούστου 2026, 10:00:17 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Την κήρυξη του τέλους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ διαμήνυσε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού του διαγγέλματος στο Press TV, την Τρίτη.

Ταυτόχρονα, ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, ο ταγματάρχης Κασέμ Σολεϊμανί, έκανε την ίδια ανακοίνωση σε μήνυμά του που έστειλε στον ανώτατο πνευματικό ηγέτη του Ιράν, τον Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, και το οποίο μεταδόθηκε από τον ιστότοπο Sepah News των ειδικών δυνάμεων του στρατού.
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στους δήμους της χωράς, προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι, ζητώντας μεταξύ άλλων να μην καταργηθούν οι σχολές ΤΕ Προσχολικής Αγωγής καθώς και να μην υλοποιηθούν οι εξαγγελίες για διετή υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στα νηπιαγωγεία.
O αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ του δήμου Λέσβου, για τη φύλαξη και την εναλλακτική διαχείριση των προϊόντων κατεδαφίσεων, από τα επικίνδυνα και ετοιμόρροπα κτίρια που έχουν πληγεί από τον σεισμό του περασμένου Ιουνίου.
Κλήση από εισαγγελέα δέχτηκαν οι εκπρόσωποι των Οδοντιατρικών Σχολών της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της αποχής που πραγματοποιούν απο τα καθήκοντα τους.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το θέμα της εισαγγελικής κλήσης αφορούσε την απεργία που πραγματοποιούν, από 9 Σεπτεμβρίου, οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι της Οδοντιατρικής του πανεπιστημίου Αθηνών και της αποχής-απεργίας των μελών της αντίστοιχης σχολής του Αριστοτέλειου Θεσσαλονίκης.
Ελλάδα και Κύπρος έχουν αναδειχθεί σε πυλώνες σταθερότητας σε μια ασταθή περιοχή, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην κατ΄ιδίαν συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είχε σήμερα το πρωί στη Λευκωσία.
Αντιμέτωπα με το φάσμα της φτώχειας βρίσκονται τα τέσσερα στα δέκα παιδιά ηλικίας έως 17 ετών στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης. Αυτό προκύπτει από στοιχεία της Eurostat για το 2016 που δημοσιοποίησε η Eυρωπαική Ένωση για την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα βρίσκεται με ποσοστό 37,5% στην τρίτη θέση ανάμεσα στο σύνολο των 28 χωρών μελών της ΕΕ και την πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης.
Ομάδα 20 κινέζων Ουιγούρων, μειονότητα που δηλώνει διωκόμενη από το Πεκίνο, δραπέτευσε από κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών σκάβοντας μια τρύπα στον τοίχο του κελιού τους, ανακοίνωσαν οι ταϊλανδικές υπηρεσίες μετανάστευσης.

«Τη χθεσινή νύχτα, 20 Ουιγούροι του κέντρου κράτησης Σόνγκχα, (στο νότο) δραπέτευσαν από το κελί τους», δήλωσε χθες βράδυ ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών μετανάστευσης Τσεργκρόν Ριμπαντί.
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε τη Δευτέρα από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να επιτρέψει την πλήρη εφαρμογή της πιο πρόσφατης εκδοχής του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του αμερικανού προέδρου, μετά την απόφαση εφετείου της Καλιφόρνιας την περασμένη εβδομάδα η οποία προβλέπει πως μπορεί να τεθεί σε ισχύ μόνο ένα μέρος της.
Με «βόμβα» έτοιμη να σκάσει μοιάζει το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) του υπουργείου Παιδείας, το οποίο βρίσκεται σε κατάληψη επί τρεις εβδομάδες από φοιτητές που φιλοξενούνται στις εστίες των πανεπιστημίων.
Σε γενική απεργία προχωρούν αύριο επαγγελματίες και φορείς στη Χίο με βασικό αίτημα να διατηρηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Σε συνέντευξη Τύπου, αυτοδιοίκηση και φορείς του νησιού απηύθυναν πρόσκληση για μαζική συμμετοχή των πολιτών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 10:30 αύριο (Τετάρτη), στην πλατεία Πλαστήρα, την κεντρική πλατεία της Χίου.