espa pkm

Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2026, 12:30:05 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η στρατιωτική διπλωματία αποτελεί σημαντικό όπλο στη φαρέτρα αρκετών χωρών στην προσπάθειά τους να οικοδομήσουν στρατηγικές συνεργασίες που θα ενισχύσουν το διεθνές προφίλ τους. Η μεγάλη αεροπορική άσκηση «Blue Flag 2017»που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες (ξεκίνησε στις 2 Νοεμβρίου και έχει διάκεια δύο εβδομάδων) στην έρημο Νεγκέβ του Ισραήλ και στην οποία συμμετέχουν περίπου 70 μαχητικά αεροσκάφη από 8 χώρες εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία.
Τη στρατηγική τους εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών αρχίζουν να ξεδιπλώνουν από σήμερα η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στο επιτελείο της προέδρου του ΠαΣοΚ, στόχος είναι «μια άνετη νίκη» ενώ στο επιτελείο του κ.
Τρία ΙΧ αυτοκίνητα έπεσαν στο λιμάνι της Σύμης λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο νησί. Ορμητικός χείμμαρος τα παρέσυρε και τα έριξε στη θάλασσα.

Στο σημείο σπεύδει πλωτό του λιμενικού σώματος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιος εγκλωβισμένος, ενώ αναμένονται και δύτες.
«Δεν είπαμε τσακίσαμε αλλά ζορίσαμε την μεσαία τάξη», είπε στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, αναφορικά με την δήλωση Χουλιαράκη ότι συνειδητά η κυβέρνηση υπερφορολόγησε την μεσαία τάξη. Μάλιστα είπε ότι «δεν το κάναμε σκόπιμα», εξηγώντας ότι ήταν άλλες οι προτεραιότητες της κυβέρνησης και συγκεκριμένα η στήριξη των πιο ευπαθών ομάδων.
Μια Αιγύπτια 22 ετών, η οποία ζούσε στο Μιλάνο, απελάθηκε την Δευτέρα από τις ιταλικές αρχές. Το όνομά της είναι Φάτμα Ασράφ Σάουκι Φάχμι και σύμφωνα με τα όσα γράφει ο ιταλικός τύπος, τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχε ταυτιστεί, βαθμιαία, με τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό.
Η Βόρεια Κορέα διαμαρτυρήθηκε την Δευτέρα στα Ηνωμένα Έθνη για τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια που διεξάγουν ΗΠΑ και Νότια Κορέα, κάνοντας λόγο για «τη χειρότερη κατάσταση από ποτέ», καθώς οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει πυρηνικό οπλοστάσιο, έτοιμο να εξαπολύσει επίθεση.
Με την αρχαία φράση «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα», η οποία αναφέρεται στον μύθο του Αισώπου, «Ανήρ Κομπαστής», σχολίασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τη στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό.
Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις για την υπόθεση πώλησης αμυντικού υλικού στην Σαουδική Αραβία και την εμπλοκή του φερόμενου ως «μεσάζοντα» Β. Παπαδόπουλου. Σύμφωνα με έγγραφα που κατέθεσε στην Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗ.
Επίσκεψη στην Βουλή και συνάντηση με τον Πρόεδρό της Ν. Βούτση είχαν οι διαπιστευμένοι επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα, τους οποίους κάλεσε να μεταφέρουν στις κυβερνήσεις των χωρών τους την ελληνική πραγματικότητα.
Ο Λευκός Οίκος οργανώνει απόψε, στο περιθώριο της συνόδου για το κλίμα στη Βόνη, συνέδριο για να υπερασπιστεί «τον ρόλο της ενέργειας που προέρχεται από ορυκτά καύσιμα» στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, μια πρωτοβουλία που επικρίθηκε έντονα από τους προασπιστές της «πράσινης» ενέργειας.