espa pkm

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2026, 6:44:52 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Την εφαρμογή του νυχτερινού οικιακού τιμολογίου για τη χειμερινή περίοδο από 01.11.2017 έως 30.04.2018 ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ. Παράλληλα, δίνει επιλογή στους καταναλωτές για το εάν επιθυμούν το συνεχές ωράριο ή να αλλάξουν σε τμηματικό.
Το κυνήγι των αστυνομικών για τη σύλληψη του δράστη της αποτρόπαιης δολοφονίας της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη συνεχίζεται, με τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών να «επιστρέφουν στην αρχή» και να προσπαθούν να εντοπίσουν το πιθανό κίνητρο του εγκλήματος.
Μπορεί το αεροπορικό εισιτήριο για την Κρήτη να της κόστισε μόλις 50 ευρώ, ωστόσο η Karon Grieve από τη Γλασκώβη, ταξίδεψε στην πρώτη θέση με το ανάλογο service VIP, και μάλιστα εντελώς μόνη στο Boeing 737 των 189 θέσεων.
«Η κοινωνία θέλει λύσεις. Δεν θέλει επιστροφή στο παρελθόν. Δεν θέλει ψεύτικες υποσχέσεις. Θέλει τολμηρή ηγεσία που ξέρει να διαβάζει τα μηνύματα των καιρών» τόνισε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Πυλαίας-Χορτιάτη, απαντώντας σε ερωτήσεις του συγγραφέα Γιώργου Σκαμπαρδώνη, σε εκπροσώπους τοπικών φορέων και υποστηρικτές.
Η 34χρονη Χέδερ Λιντ, πρωταγωνίστρια της σειράς «Washington Spies», ανέφερε σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Ίνσταγκραμ πως έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους τον Πρεσβύτερο.
Από σήμερα έως και την Κυριακή θα διαρκέσει η κηδεία του Βασιλιά της Ταϊλάνδης Μπουμπιμπόλ Αντουλιαντέι ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, στις 13 Οκτωβρίου του 2016.
Η γερμανική κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει την επιρροή της στους διεθνείς αναπτυξιακούς οργανισμούς για να περιορίσει την χρηματοδότηση προς την Τουρκία, όπως ανέφεραν πηγές με γνώση του ζητήματος.

Η Γερμανία εργάζεται δραστήρια για να περικόψει κονδύλια προς την Άγκυρα που προέρχονται από την κρατική τράπεζα KfW, την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, ενώ και ορισμένες γερμανικές εμπορικές τράπεζες επανεξετάζουν την έκθεσή τους στην Τουρκία, σύμφωνα με όσα έλεγαν κυβερνητικοί και τραπεζικοί παράγοντες.
Προς το παρόν τα στοιχεία που προέρχονται από το στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες στρατού MAD ερμηνεύονται με διαφορετικό τρόπο. Η συζήτηση είναι πάντα επίκαιρη και έχει φουντώσει και πάλι τις τελευταίες ημέρες.
Τέσσερις νεκροί και πολλοί τραυματίες από τη σύγκρουση τρένου με όχημα του στρατού στη διάρκεια στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Φινλανδία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Πηγή: Το Βήμα
Τη δυνατότητα να απασχολήσουν αντιρρησίες συνείδησης έχουν μεταξύ άλλων δημόσιων φορέων, και οι Δήμοι, οι Περιφέρειες, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου αυτών καθώς και οι Συνδέσμοι Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ). Η διάρκεια της εναλλακτικής υπηρεσίας που εκπληρώνεται από τους αντιρρησίες συνείδησης κυμαίνεται με τα σημερινά δεδομένα από πέντε έως δεκαπέντε μήνες.