espa pkm

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2026, 5:18:32 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ενοπλες ληστείες, με την απειλή καλάσνικοφ, κυρίως σε καταστήματα και πρακτορεία ΟΠΑΠ, έκανε σε περιοχές της Αττικής, εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 16:50

Στη Θεσσαλονίκη η Βασιλική Θάνου

Σε προγραμματισμένη επίσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει η προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού και πρώην προεδρος του Αρείου Παγου κυρία Βασιλική Θάνου.

Νέο μπαράζ συλλήψεων εναντίον πολιτών που κατηγορούνται για πιθανές διασυνδέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν ξεκίνησαν οι τουρκικές αρχές.

Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης εις βάρος 110 πρώην εργαζομένων σε επιχειρήσεις για πιθανές διασυνδέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα τον περασμένο χρόνο, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Dogan και άλλα μέσα ενημέρωσης.
Ο διάδοχος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία, οι οποίες ξεκίνησαν τη Δευτέρα.

Την ερχόμενη Δευτέρα ο 75χρονος βετεράνος της πολιτικής ζωής της χώρας θα περάσει για τελευταία φορά το κατώφλι του υπουργείου Οικονομικών, προτού εκλεγεί πρόεδρος της Μπούντεσταγκ, όπως ανακοίνωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου το κόμμα του, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU).
Στην Αθήνα θα βρίσκεται από την Κυριακή ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έρχεται για να παρακολουθήσει τις δύο συναυλίες, που θα δώσει Δευτέρα και Τρίτη στο «Παλλάς», η σύζυγος του, Κάρλα Μπρούνι.
Έναν πρωτότυπο τρόπο προκειμένου να δικαιολογήσει χρηματικό ποσό που είχε χάσει στον τζόγο, βρήκε ένας 31χρονος άνδρας στα Γιαννιτσά σκηνοθετώντας ληστεία εις βάρος. Ο 31χρονος κατά τη διάρκεια της εξέτασής του από τους αστυνομικούς υπέπεσε σε αντιφάσεις, με αποτέλεσμα να παραδεχτεί ότι ποσό ύψους 70.000 ευρώ που του είχαν εμπιστευτεί συγγενείς ενόψει κοινής επένδυσης, το είχε ξοδέψει στον τζόγο.
Την εκδοχή της ληστείας εξετάζει, μεταξύ άλλων, η αστυνομία για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού την περασμένη Τετάρτη στο Β΄ Νεκροταφείο.

Από την μέχρι τώρα έρευνα δεν έχει προκύψει, σύμφωνα με τις αρχές, κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος ατόμων του φιλικού περιβάλλοντος της 32χρονης γυναίκας.
Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και ταχυδρομικά καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Συγκεκριμένα, συνελλήφθησαν τρία άτομα, μέλη της σπείρας τα οποία είχαν διαπράξει συνολικά 5 ληστείες από τον Οκτώβριο του 2016, δύο κλοπές μοτοσικλετών ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις.
Επίθεση με πέτρες στο κτήριο που στεγάζει το Ελληνο-ιταλικό Επιμελητήριο αλλά και το Επίτιμο Προξενείο της Ιταλίας στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής ομάδα κουκουλοφόρων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr , λίγο μετά τις 11, γύρω στα 5 - 6 άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους έσπασαν - πιθανότατα ρίχνοντας πέτρα - την εξωτερική τζαμαρία στο ισόγειο του κτηρίου στην οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή και στη συνέχεια εισήλθαν στα γραφεία του Ελληνο-ιταλικού Επιμελητηρίου.
Αποστολή στις Βρυξέλλες

Οι ευρωτουρκικές σχέσεις απασχολούν έντονα τους «28» και αυτό κατέστη εμφανές κατά την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Ηδη από την προεκλογική εκστρατεία στη Γερμανία, η Άνγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει ότι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου θα συζητηθεί η προοπτική των σχέσεων με την Τουρκία.