espa pkm

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2026, 12:01:39 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Την ήττα του Ισλαμικού Κράτος στη Ράκα της Συρίας χαιρέτισε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, συγχαίροντας το διεθνή συνασπισμό για την απελευθέρωση της.

Ο Γ.
Κατά 211,8% αυξήθηκαν τα έσοδα από τον νευραλγικό τομέα του τουρισμού για τη Χώρα του Νείλου, κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2017, σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2016.
«Αλίμονο στους νέους» διαμηνύει ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη. Σε νέα έκθεσή του ο ΟΟΣΑ προειδοποιεί ότι οι νεότερες γενιές όταν θα γεράσουν θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πέσουν θύματα της οικονομικής ανισότητας συγκριτικά με τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι σημερινοί ηλικιωμένοι.
Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων σε δρόμους της πρωτεύουσας θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με την αστυνομία, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, λόγω της διεξαγωγής του «31ου Γύρου Αθήνας».
Με την υπογραφή του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, καταργείται η αυτοτέλεια του ΕΟΠΥΥ.

Ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της χώρας, υπό την ομπρέλα του οποίου λαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη περίπου 10 εκατομμύρια Έλληνες, περνά στα… χέρια του εκάστοτε υπουργού.
Έρευνα στα επισκεπτήρια και σε σχετικές καταγραφές από το κλειστό κύκλωμα με κάμερες των φυλακών Κορυδαλλού φέρεται να πραγματοποίησε προ μερικών ημερών η ΕΛΑΣ, προκειμένου να διαλευκάνει την εν ψυχρω δολοφονία - πριν από μία εβδομάδα - του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154.
Στη σύλληψη ενός 32χρονου Σύριου τζιχαντιστή προχώρησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης την Πέμπτη, στο πλαίσιο συνεπειών εφαρμογής διοικητικού μέτρου σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σύριος είχε ζητήσει άσυλο στη χώρα μας και για αυτό το λόγο βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη και κατοικούσε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ φέρεται να παραδέχθηκε στους αστυνομικούς τις σχέσεις του με το Ισλαμικό Κράτος.
Θα ήθελα να ξεκινήσω το κείμενό μου αυτό με μια αναφορά σε δύο θέματα που με έχουν απασχολήσει ιδιαίτερα.
Το πρώτο αφορά το μέλλον και είναι η κριτική μου για την αλλοίωση του Πολιτεύματος.
Επιτυχημένη χαρακτήρισε την επίσκεψη Τσίπρα στην Αμερική ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Ρ.Πάιατ, μέσω άρθρου του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Ο κ. Πάιτ αναφέρθηκε στο ισχυρό μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος Τραμπ για τη συνεχιζόμενη αμερικανική στήριξη στην Ελλάδα δεσμευόμενος – όπως είπε – ότι «θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό της καθώς ανακάμπτει από οκτώ χρόνια οικονομικής κρίσης».
Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, σχολιάζοντας την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην επαρχία Γκουϊτζόου κατά την τελευταία πενταετία, δήλωσε ότι ο σοσιαλισμός με κινεζικά χαρακτηριστικά, εισέρχεται σε «μία νέα εποχή».

Ο Κινέζος πρόεδρος κάλεσε τα μέλη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στην Κίνα, αλλά κι όλων των διαφορετικών εθνικών ομάδων που ζουν σε κινεζικό έδαφος, να προωθήσουν τον σοσιαλισμό αυτό, με τα κινεζικά χαρακτηριστικά.