espa pkm

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2026, 1:35:08 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η κυβέρνηση του Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς μπορεί να καταλήξουν σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων που παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας μέσα σε μια ή δυο εβδομάδες, δήλωσε χθες Τετάρτη ανώτερος ισραηλινός αξιωματούχος.

Η τουρκική οικονομική αστυνομία συνέλαβε τον δήμαρχο της μικρής πόλης Σιλέ (Χηλή), βορειοανατολικά της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Demiroren, επεκτείνοντας την καταστολή του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης μέσω της δικαιοσύνης.

Η Γαλλία και η Βρετανία είναι έτοιμες να «συντονίσουν» τα μέσα πυρηνικής αποτροπής που διαθέτουν και να προστατεύσουν την Ευρώπη από οποιαδήποτε «ακραία απειλή», αλλάζοντας άρδην τα αντίστοιχα αμυντικά δόγματα, με φόντο την επιδείνωση της ευρωπαϊκής ασφάλειας, ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη το Παρίσι και το Λονδίνο.

Στην ελληνική αγορά πετρελαιοειδών, δεν επικρατούν συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού στα στάδια της διύλισης, εμπορίας και λιανικής διάθεσης, σύμφωνα με την Έκθεση Δεύτερων Απόψεων που δημοσιοποίησε σήμερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού, στο πλαίσιο της κανονιστικής παρέμβασής της.

Η συνάντηση Ρούμπιο – Λαβρόφ αναδεικνύει τις προκλήσεις του πολέμου στην Ουκρανία και τις διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, αφίχθη το πρωί της Πέμπτης στην Κουάλα Λουμπούρ, όπου πρόκειται να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Αυξάνεται η διπλωματική ένταση ΗΠΑ – Βραζιλίας μετά από δηλώσεις του Αμερικανού πρεσβευτή υπέρ του πρώην προέδρου Μπολσονάρο. Αυξάνεται η ένταση στις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βραζιλίας, καθώς το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ κάλεσε τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Μπραζίλια για εξηγήσεις.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του για επιβολή δασμών 50% στις εισαγωγές από τη Βραζιλία, κοινοποιώντας μέσω Truth Social την επιστολή που έστειλε στον βραζιλιάνο ομόλογό του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης υπέβαλε αίτημα στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη για την μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων έως τις 30 Ιουλίου.

Δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στην αγροταδασική έκταση γύρω από τη λίμνη Δοιράνης στο Κιλκίς, κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.

Θλίψη προκάλεσε η είδηση που έγινε γνωστή ότι έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 73 ετών, μια από τις πιο χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες της Θεσσαλονίκης, ένας από τους αγαπημένους δίδυμους, ο Ανέστης Κόντης.