espa pkm

Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2026, 12:17:09 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σε οξείς τόνους, όπως αναμενόταν, ξεκίνησε την Δευτέρα στη Βουλή η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ασκούν σκληρή κριτική στις προτεινόμενες αλλαγές.
Ιορδανοί βουλευτές ψήφισαν υπέρ της κατάργησης νόμου που επιτρέπει στους βιαστές να γλιτώνουν ατιμώρητοι εάν παντρεύονται τα θύματά τους, δήλωσαν την Τρίτη ακτιβιστές υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι ίδιοι χαιρέτισαν την κίνηση – που έρχεται μία εβδομάδα αφού η Τυνησία ακύρωσε αντίστοιχο νόμο – ως ένα σημαντικό βήμα προς τον τερματισμό της ατιμωρησίας για σεξουαλική βία.
Αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε σε δικαστήριο της Μόσχας.

Ξέσπασαν, υπό άγνωστες ακόμη συνθήκες, πυροβολισμοί, με αποτέλεσμα σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές να έχουν χάσει τη ζωή τους τέσσερα άτομα.

Πηγή: Το Βήμα
Αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε σε δικαστήριο της Μόσχας.

Ξέσπασαν, υπό άγνωστες ακόμη συνθήκες, πυροβολισμοί, με αποτέλεσμα σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές να έχουν χάσει τη ζωή τους τέσσερα άτομα.

Πηγή: Το Βήμα
Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεσημέρι της Τρίτης πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αγιοι Ανάργυροι, στις Σπέτσες.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.
Στην προκήρυξη διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού για τη σύνταξη δασικών χαρτών για το υπόλοιπο της χώρας προχώρησε σήμερα η ΕΚΧΑ (Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Ελλάδας). Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να «τρέξουν» τις διαδικασίες καθώς _ βάσει των προαπαιτούμενων που είχαν θέσει οι Θεσμοί με το τελευταίο μνημόνιο τον περασμένο Μάιο _ η ελληνική Διοίκηση εκτός από τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, έχει δεσμευθεί ότι θα κυρώσει τους ήδη αναρτημένους χάρτες έως τον Σεπτέμβριο και όπου υπάρχουν αντιρρήσεις το αργότερο έως τον Μάρτιο του 2018.
H Eυρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι λαμβάνει υπόψη της την απόφαση του δικαστηρίου όσον αφορά τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η σημερινή απόφαση δεν είναι σύμφωνη με την προηγούμενη απόφαση του δικαστηρίου.
Σε αναίρεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας για την πρώην Γενική Γραμματέα Εσόδων, Αικατερίνη Σαββαΐδου προχώρησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός εντόπισε - σύμφωνα με πληροφορίες - νομικά σφάλματα στο βούλευμα, γι αυτό και έκρινε ότι πρέπει να αναιρεθεί.
Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι λιμενικές Αρχές στην Κρήτη καθώς στα νοτιοανατολικά του νησιού αλλά σε διεθνή ύδατα βρίσκεται το πλοίο «C-Star» που, σύμφωνα με καταγγελίες, έχουν ναυλώσει ακροδεξιοί με στόχο να εμποδίσει σκάφη με πρόσφυγες.
Έπειτα από πολυήμερες και δύσκολες διαβουλεύσεις, το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών δεν κατάφερε τελικά εξ ολοκλήρου να καταρτίσει δεσμευτικό «κώδικα συμπεριφοράς» των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό.

Μόνο κάποιες από τις ΜΚΟ υπέγραψαν τελικά τον κώδικα, όμως ηχηρότερο όλων είναι το μποϊκοτάζ των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που καταγγέλλουν περιττούς και επικίνδυνους περιορισμούς που μπορεί να κοστίσουν ζωές.