espa pkm

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2026, 3:27:07 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η Βρετανία σκοπεύει να απαγορεύσει όλα τα οχήματα βενζίνης και πετρελαίου ντίζελ μέχρι το 2040 στο πλαίσιο ενός σχεδίου να τα αποσύρει πλήρως από τους δρόμους δέκα χρόνια μετά όταν όλα τα οχήματα θα πρέπει να είναι ηλεκτρικά, στο πλαίσιο ενός σχεδίου για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ.
Σε μία απόφασή του που μπορεί να έχει άμεσες επιπτώσεις στην αναζωπυρωθείσα προσφυγική κρίση -με επίκεντρο την Ιταλία- το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε την Αυστρία και την Σλοβενία που αρνήθηκαν να δώσουν άσυλο σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις που είχαν μπει στη Ζώνη Σένγκεν από την Κροατία.
Σε νέα 24ωρη απεργία κατέρχονται οι εργαζόµενοι στην "Εγνατία Οδό Α.Ε" την Πέμπτη, ηµέρα διεξαγωγής των διαγωνισµών για την κατασκευή σταθµών διοδίων σε Καβάλα και Στρυµονικό. Όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση τους, οι εργαζόμενοι στηρίζουν τις αντιδράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, των φορέων και των κοινωνιών της Βόρειας Ελλάδας «ενάντια στην κατασκευή και λειτουργία πολλών νέων µετωπικών και πλευρικών σταθµών διοδίων στην Εγνατία Οδό και τους κάθετους άξονές της».
Προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη το πρωί στον ανακριτή Πατρών, πήραν σήμερα ο 19χρονος πατέρας και η 27χρονη μητέρα, οι οποίοι κατηγορούνται για την κακοποίηση του επτά μηνών παιδιού τους.
Παρατείνεται για άλλα δύο έτη (συνολικά 7 έτη), η ισχύς των πινάκων επιτυχόντων πυροσβεστών που προσλαμβάνονται, με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου για πενταετή θητεία, για την κάλυψη των προβλεπόμενων θέσεων.

Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ, από τους συναρμόδιους υπουργούς.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η εταιρεία Apple του υποσχέθηκε ότι θα ανοίξει τρία εργοστάσια στις ΗΠΑ, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Wall Street Journal.

«Μίλησα στον (Τιμ Κουκ, επικεφαλής της Apple) και μου υποσχέθηκε τρία μεγάλα εργοστάσια-- μεγάλα, μεγάλα, μεγάλα», επεσήμανε ο Τραμπ στη διάρκεια της συνέντευξης αυτής που διήρκησε 45 λεπτά, ενώ έκανε λόγο για «όμορφα εργοστάσια».
Επίθεση σε τεχνικό του ΔΕΔΔΗΕ στη Σύρο που εκτελούσε εντολή αποκοπής, λόγω οφειλών, καταγγέλλει η ΓΕΝΟΠ, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του θύτη και τη λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων, ώστε να εκτελούν τα καθήκοντά τους με ασφάλεια και χωρίς κίνδυνο.
Σε εκκρεμότητα παραμένει η υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ). Η προηγούμενη σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2016 μεταξύ των δύο πλευρών, ήταν για ένα έτος και προέβλεπε μηδενικές αυξήσεις.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι δηλώνει σχετικά ικανοποιημένο από την πρώτη απόπειρα εξόδου στις αγορές.

Αναγνωρίζει τις δυσκολίες, αντιλαμβάνεται ότι μερίδα των διεθνών επενδυτών ανήκει στον καθαρά κερδοσκοπικό κύκλο, αλλά εκτιμά το αποτέλεσμα και το αντιμετωπίζει ως βάση για τη συνέχεια, για τις επόμενες δηλαδή εξόδους, από τις οποίες και θα κριθεί αν όντως η Ελληνική Δημοκρατία είναι αξιόπιστη και θα καταστεί αυτόνομα χρηματοδοτήσιμη.
Το πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ εισάγεται την Τετάρτη προς συζήτηση και επεξεργασία στην Ολομέλεια της Βουλής.
Πρόκειται για το πρώτο από τα πέντε συνολικά νομοσχέδια που η κυβέρνηση προωθεί την ψήφισή τους πριν από την ολιγοήμερη διακοπή των εργασιών της Βουλής, λόγω θέρους.