espa pkm

Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2026, 10:34:33 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε κτίριο στην οδό Κωλέττη 14 στα Εξάρχεια στο υπόγειο της Δ ΔΟΥ Αθηνών.

Η φωτιά προκλήθηκε μάλλον από βραχυκύκλωμα και βρίσκεται υπό έλεγχο.

Σχεδόν δύο μήνες πριν τις εκλογές νέα δημοσκόπηση δείχνει την Α.Μέρκελ να διευρύνει το προβάδισμά της έναντι του Μ.Σουλτς. Όλα δείχνουν προς μια συγκυβέρνηση Χριστιανικής Ένωσης και Φιλελευθέρων.
Mε αιχμές κατά της Τουρκίας την οποία κατηγορεί για «αδιαλλαξία» στέλνει το δικό του μήνυμα για τα 43 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

«Από τότε έχει παρέλθει σχεδόν μισός αιώνας, διαρκών και κατάφωρων τουρκικών παραβιάσεων των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίες καλούν όλα τα κράτη να σέβονται την κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και την Κυβέρνησή της, απαιτούν τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και την αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο και καταδικάζουν την παράνομη οντότητα στα κατεχόμενα, καλώντας όλα τα κράτη να μην την αναγνωρίσουν και να μην την διευκολύνουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο.
«Ορισμένες αποφάσεις της Δικαιοσύνης προκαλούν το κοινό αίσθημα, δημιουργούν εντάσεις και σχολιασμούς» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Σταθάκης έκανε λόγο για «σαφώς προσδιορισμένους ρόλους» μεταξύ νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας.
Στρατιωτική παρέλαση θα γίνει και φέτος στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας για τα 43 χρόνια από την εισβολή του «Αττίλα» και την κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου. Παρών ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο Μουσταφά Ακιντζί.
«Στην Κύπρο δεν ηττηθήκαμε, αλλά προδοθήκαμε...». Είναι τα λόγια ενός οργισμένου καταδρομέα, ο οποίος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του πυρός τις τραγικές μέρες του Ιουλίου 1974, όπου μαζί με τους άλλους πολεμιστές ανέλαβε να υπερασπιστεί την τιμή και τα πάτρια εδάφη της μεγαλονήσου.
Την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών θα πραγματοποιήσεις στη μία και μισή μετά το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Πηγή: Το Βήμα
Ο αριθμός των τρομοκρατικών ενεργειών σε διεθνές επίπεδο και των θανάτων που προκάλεσαν αυτές μειώθηκε το 2016 για δεύτερη συναπτή χρονιά, κυρίως εξαιτίας της μείωσης των επιθέσεων στο Αφγανιστάν, τη Συρία, τη Νιγηρία, το Πακιστάν και την Υεμένη, αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην έκθεσή του για την τρομοκρατία σε παγκόσμιο επίπεδο, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα.
Ενώπιον διαφορετικών επιτροπών της Γερουσίας θα καταθέσουν τις επόμενες ημέρες ο υιός Τραμπ, ο γαμπρός του προέδρου και ο επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας.

Επί τάπητος το γνωστό θέμα της ρωσικής ανάμειξης στις αμερικανικές εκλογές με αιχμή το ραντεβού με τη Ρωσίδα δικηγόρο.
Σε γενική απεργία καλεί σήμερα τους εργαζόμενους η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, με βασικό αίτημα την διεξαγωγή προεδρικών εκλογών.

Η αντιπολίτευση, ζητάει από τους πολίτες να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, να εμποδίσουν την κίνηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και να στήσουν οδοφράγματα στους δρόμους, επιδεικνύοντας «ανυπακοή» στην κυβέρνηση Μαδούρο.