espa pkm

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2026, 4:00:47 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Το Facebook παρουσίασε σχέδιο για να μεταμορφωθεί η έδρα της εταιρείας, που είναι κοντά στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας στην καρδιά της Silicon Valley, σε πραγματικό «χωριό» με εκατοντάδες φθηνές κατοικίες και εμπορικά καταστήματα για τους εργαζόμενούς της.
Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν την Παρασκευή ότι θα διακόψουν τους δεσμούς τους με την Unesco, χαρακτηρίζοντας «προσβολή προς την Ιστορία» την απόφασή της να ανακηρύξει τη Χεβρώνα στη Δυτική Όχθη «προστατευόμενη περιοχή» της παγκόσμιας κληρονομιάς.
Mόνο καλά λόγια είχε να πει ο Ντόναλντ Τραμπ για τη Σύνοδο της G20 στο Αμβούργο, και αυτό παρά τις διαφορές της χώρας σε σειρά σημαντικών ζητημάτων.

Η συνάντηση με τον Πούτιν ήταν «καταπληκτική», όπως είπε, στους δημοσιογράφους κατά τη συνάντησή του με την Τερέζα Μέι της Βρετανίας.
Σε πλήρη εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που καίει την περιοχή του Σκοπού λίγα χιλιόμετρα, από το χωριά Αργάσι και Καλαμάκι, χωρίς πάντως να έχουν κινδυνεύσει κατοικίες.

Όλο το βράδυ και κάτω από δύσκολες συνθήκες, 30 πυροσβέστες, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα από την Πάτρα, με 14 οχήματα και δύο υδροφόρες, έδιναν μάχη με τις φλόγες για να εμποδίσουν την πυρκαγιά να κατευθυνθεί προς κατοικημένες περιοχές.
Ομάδα αγνώστων επιτέθηκε, στις 4:30 τα ξημερώματα, με βόμβες μολότοφ εναντίον του αστυνομικού τμήματος Ζωγράφου.

Τα άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία, βγήκαν από τον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, ενώ από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές σε ένα αυτοκίνητο και σε μοτοσικλέτες που ήταν σταθμευμένες στο σημείο.
Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα λήξουν την Πέμπτη, 31 Αυγούστου.

Το λιανικό εμπόριο όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, ελπίζει σε αύξηση του κύκλου εργασιών κοντά στο 5%.
Το Facebook παρουσίασε την Παρασκευή ένα σχέδιο για να μεταμορφωθεί η έδρα της εταιρείας, που είναι κοντά στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας στην καρδιά της Σίλικον Βάλεϊ, σε πραγματικό «χωριό» με εκατοντάδες φθηνές κατοικίες και εμπορικά καταστήματα για τους εργαζόμενούς της.
Αλλα έξι άτομα, σερβικής καταγωγής, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από την Ασφάλεια Ζακύνθου, ως εμπλεκόμενα στον θανάσιμο τραυματισμό του 22χρονου αμερικανού τουρίστα, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου σε συμπλοκή στον Λαγανά τα ξημερώματα της Παρασκευής.
Εξιτήριο πήρε λίγο πριν από τις 10.00 το πρωί από το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο ο Αλέξης Τσίπρας, που υποβλήθηκε χθες σε επέμβαση κήλης.

Ο πρωθυπουργός βγήκε από το νοσοκομείο, χαιρέτησε τους δημοσιογράφους που περίμεναν την έξοδό του και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του.
Η αστυνομία στο Αμβούργο κατάφερε να θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο νωρίς το πρωί του Σαββάτου, έπειτα από μία ημέρα με συνεχείς συγκρούσεις με διαδηλωτές.

Βαριά οπλισμένοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας επενέβησαν, αφού οι διαδηλωτές πέρασαν μεγάλο μέρος της χθεσινής ημέρας στους δρόμους βάζοντας φωτιές, στήνοντας οδοφράγματα και λεηλατώντας.