espa pkm

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2026, 11:59:20 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο συνολικός τελικός αριθμός των ωφελούμενων για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς θα υπερβεί τις 100.000 παιδιά έναντι 91.000 της περυσινής χρονιάς, με το περίπου 60% να προέρχεται από τα φτωχότερα στρώματα, αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομίας και Εργασίας, στην οποία επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την ίδρυση 1.800 νέων σταθμών με 45.000 επιπλέον θέσεις παιδιών για το 2019 και το 2020.
Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης στο Κρυονέρι Αττικής. Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που αποτελούνται από 45 πυροβέστες με 15 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού κάνουν πέντε ενάερια μέσα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά και σε δασική έκταση στην περιοχή Μεταξάδα του δήμου Πύλου-Νέστορος στη Μεσσηνία.
Τηλεφωνική επικοινωνία 20 λεπτών με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς είχε το απόγευμα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Πενς για τις εξελίξεις στη Διάσκεψη για το Κυπρακό στο Κραν Μοντανά και τις προτάσεις που έχει καταθέσει και γραπτώς στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στο πλαίσιο της διμερούς συνάντησης που είχε νωρίτερα μαζί του.
Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο καλεί την Άγκυρα να μην προχωρήσει στην κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου, καθώς η περιοχή είναι άκρως σεισμογόνος και ενδεχόμενο ατύχημα θα επηρέαζε γειτονικές χώρες.
Την «όσο το δυνατόν ταχύτερη» ολοκλήρωση της διερεύνησης από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, των καταγγελιών για άτυπες επαναπροωθήσεις στην περιοχή του Έβρου, ζητά με ανακοίνωσή της η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), το ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο της ελληνικής Πολιτείας για θέματα προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Το κατώφλι της Εισαγγελίας Διαφθοράς πέρασαν ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το πώς έλαβαν δυο φορές φορολογική ενημερότητα, από τη ΔΟΥ Κηφισιάς, στο πλαίσιο της διαδικασίας πώλησης προ έτους του εξοχικού τους σπιτιού στη Σύρο.
Σε ποινή κάθειρξης (κατά συγχώνευση) εννέα ετών με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση, καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο δικηγόρος Ασημάκης Ασημακόπουλος, ο οποίος κράτησε για τον εαυτό του εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ που είχε επιβληθεί ως περιοριστικός όρος στον εντολέα του Αλέξανδρο Αβατάγγελο, προκειμένου ο τελευταίος να μην προφυλακιστεί για το γνωστό σκάνδαλο των γερμανικών υποβρυχίων.
Σε διευκρινίσεις σχετικά με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Καθαριότητα προχώρησε την Πέμπτη ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης. Όπως αναφέρεται σε σχετική δήλωσή του «σήμερα, μετά την αποκομιδή άνω του 95% των απορριμμάτων που συσσωρεύτηκαν κατά το δεκαήμερο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων των συμβασιούχων εργαζομένων στον τομέα την καθαριότητας, αισθάνομαι την υποχρέωση να ενημερώσω τους δημότες του Πειραιά για την πραγματικότητα.
Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης στο Κρυονέρι Αττικής. Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που αποτελούνται από 45 πυροβέστες με 15 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού κάνουν πέντε ενάερια μέσα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά και σε δασική έκταση στην περιοχή Μεταξάδα του δήμου Πύλου-Νέστορος στη Μεσσηνία.
Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε σήμερα, Πέμπτη 6 Ιουλίου πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για να διερευνήσει «την εμπλοκή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένου, καθώς και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, εμπλοκή που αναδεικνύει ενδεχόμενες πολιτικές και ποινικές ευθύνες» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.