espa pkm

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2026, 5:45:59 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Έναν νεκρό άφησε πίσω του ο καύσωνας που έπληξε τις τελευταίες ημέρες τη χώρα.

Συγκεκριμένα, ένας ηλικιωμένος άφησε την τελευταία του πνοή στην Κρήτη. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο ηλικιωμένος από την περιοχή των Μοιρών ένιωσε δυσφορία λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών.
Στην εκκένωση του χωριού Κότρωνας στην ανατολική Μάνη με καΐκια και αλλά πλωτά μέσα προχώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι λιμενικές Αρχές καθώς πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή προκάλεσε ζημίες σε σπίτια.
Τελειώνει η ταλαιπωρία της ακραίας ζέστης: η θερμοκρασία πέφτει σημαντικά και τη Δευτέρα δεν αναμένεται να υπερβεί τους 36 βαθμούς σε καμία περιοχή της Ελλάδας. Στα βόρεια, μάλιστα, προβλέπονται πρωινές βροχές και τοπικές καταιγίδες.
Σε σχέση με διάφορα δημοσιεύματα του Τύπου ο καθηγητής κ. Σπύρος Σημίτης δήλωσε τα εξής:

«Ενημερώθηκα για τα δημοσιεύματα που υπονοούν, ότι διακίνησα χρήματα “παράνομης προέλευσης”. Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι απαράδεκτοι, συκοφαντικοί και εξυπηρετούν προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες.
Πέθανε το πρωί της Δευτέρας στις φυλακές Κορυδαλλού ο επιχειρηματίας, πρώην μεγαλομέτοχος του Ομίλου Ασπίς, Παύλος Ψωμιάδης.

Ο επιχειρηματίας πέθανε σε ηλικία 78 ετών από καρδιακή ανακοπή.

Είχε καταδικαστεί για την υπόθεση «Ασπίς» σε κάθειρξη 22 ετών.
Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, στις 11:00 το πρωί μετά από αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Ο κ.
Λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό στο Μίνχμπεργκ στη νότια Γερμανία και στη συνέχεια τυλίχτηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότερα από 30 άτομα. Υπάρχουν φόβοι για 17 νεκρούς.

Η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει επισήμως αριθμό νεκρών, ωστόσο ανακοίνωσε ότι 17 άτομα «αγνοούνται».
Στην εκκένωση του χωριού Κότρωνας στην ανατολική Μάνη με καΐκια και αλλά πλωτά μέσα προχώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι λιμενικές Αρχές καθώς πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή προκάλεσε ζημίες σε σπίτια.
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί στην περιοχή του πρώην στρατοπέδου Καποτά στο Μενίδι.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή στον απόηχο του θανάτου του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα.
Μεγάλη ήταν τελικά η προσέλευση για την κάλυψη των θέσεων συντονιστών του νόμου για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων, αφού ο αριθμός των αιτήσεων ήταν τρεις φορές μεγαλύτερος από τον αριθμό των θέσεων.