espa pkm

Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2026, 4:20:52 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Με τις εξετάσεις μαθημάτων προσανατολισμού θα συνεχιστούν την Παρασκευή οι Πανελλαδικές για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων.

Οι υποψήφιοι που έχουν επιλέξει τις ομάδες προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, θα εξεταστούν στα Μαθηματικά.
Αλλοιωμένο δόθηκε στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ που εξετάστηκαν τη Δευτέρα στη Νέα Ελληνική Γλώσσα το κείμενο του Γιώργου Θεοτοκά, ενός από τους κορυφαίους διανοητές της γενιάς του '30.

Το κομμάτι του Θεοτοκά που έπεσε στις εξετάσεις είναι από ένα κείμενό του από το βιβλίο «Στοχασμοί και Θέσεις» που δημοσιεύθηκε το 1956.
Αντίθετο με το Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία έκρινε – ομόφωνα - η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου το πάγωμα των συντάξεων έως το 2023. Η γνωμοδότηση του ανώτατου δικαστηρίου ήλθε ενόψει της ψήφισης της διάταξης που περιλαμβάνεται στις τροπολογίες για τα προαπαιτούμενα και οι οποίες έχουν κατατεθεί στη Βουλή.
Η Τερέζα Μέι «κρεμασμένη από μία κλωστή» , «το Ηνωμένο Βασίλειο στην κόψη του ξυραφιού»: ο βρετανικός Τύπος περιγράφει συνθήκες σοκ με τις προβλέψεις να δείχνουν ότι οι Συντηρητικοί χάνουν την πλειοψηφία τους στο κοινοβούλιο.
Ο όρος hung parliament μπαίνει και πάλι στο πολιτικό λεξιλόγιο των Βρετανών, καθώς η τελική πρόβλεψη του τελικού αποτελέσματος στη Βρετανία δίνει πρωτιά των Συντηρητικών χωρίς αυτοδυναμία.

Η Τερέζα Μέι φαίνεται να είχε την τύχη του προκατόχου της Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος προκήρυξε δημοψήφισμα για το Brexit και το έχασε.
Είναι από αυτές τις απίθανες, τις αναπάντεχες ερωτικές ιστορίες που γίνονται συναρπαστικά μυθιστορήματα γιατί τις έχει γράψει πρώτα η ζωή. Στο «Calais Mon Amour» μια 45χρονη Γαλλίδα, μέλος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου πριν από λίγα χρόνια, και χήρα αστυνομικού διηγείται πώς ερωτεύθηκε έναν ιρανό μετανάστη από τη λεγόμενη «ζούγκλα του Καλαί», τον μεγαλύτερο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στις ακτές της Μάγχης, και πώς τον βοήθησε να το σκάσει λαθραία στη Βρετανία.
Εξαφάνισαν νοσηλεία μιας νεαρής ασθενούς για να γλιτώσουν τις επιπτώσεις λάθους διάγνωσης που οδήγησε στον θάνατό της!

Οι γιατροί κρατικού νοσοκομείου έκαναν μια λάθος εκτίμηση του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε η άτυχη κοπέλα και όταν πληροφορήθηκαν τον θάνατό της μίλησαν για «μία ασθενή που δεν υπήρξε ποτέ».
Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης, ο οποίος είναι προφυλακισμένος για την ζημία που υπέστη το νοσοκομείο από τις περικοπές στα νοσήλια.
Πρωτιά των Συντηρητικών της Τερέζα Μέι χωρίς αυτοδυναμία και ενισχυμένους τους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν δείχνουν τα Exit Poll στη Βρετανία, αμέσως μετά το πέρας των εκλογών.

Η πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος δίνει 314 έδρες στους Συντηρητικούς, 266 στους Εργατικούς, 34 για το σκωτικό SNP, 14 για τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και καμία έδρα για το ευρωσκεπτικιστικό και αντιμεταναστευτικό Κόμμα Ανεξαρτησίας UKIP.

Εγραψα στο περασμένο φύλλο για την προσπάθεια που κάνουν παράγοντες της Γουμένισσας να δημιουργηθεί δήμος με έδρα την πόλη τους, σημειώνοντας πως το δικαιούται η πρωτεύουσα της Παιονίας.
Εξέφρασα και την άποψη που πάντα είχα, πως οι 11 δήμοι του «Καποδίστρια» στο νομό Κιλκίς λειτουργούσαν εξαιρετικά και πάντως θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα από αυτό που βιώνουμε σήμερα με τους δυο μεγάλους δήμους. Θα μπορούσαν ίσως οι 11 να γίνουν 8 ή 9 με κάποιες συνενώσεις μικρών δήμων του «Καποδίστρια» και να μην έχουμε τους απρόσωπους και δυσκίνητους δήμους που έχουμε σήμερα. Καταγράψαμε και πριν από καιρό την άποψη του Μιχάλη Συμεωνίδη, πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αξιούπολης, πως και η Αξιούπολη δικαιούται να είναι έδρα νέου δήμου. Είχε και έχει τα «προσόντα».