espa pkm

Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2026, 6:49:34 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Οι τουρκικές Αρχές έθεσαν σε διαθεσιμότητα 9.103 άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων, στο πλαίσιο της έρευνας για διασυνδέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Αγκυρα κατηγορεί ότι βρίσκονταν πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού των ΕΙΔΗΣΕΩΝ, η eidisis.gr, είναι η πρώτη στο νομό Κιλκίς που έλαβε την πιστοποίηση από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης-Επικοινωνίας και είναι πλέον μέλος του Μητρώου των διαδικτυακών ΜΜΕ που συγκροτήθηκε από την πολιτεία, με στόχο να θέσει κανόνες στο χάος που επικρατεί σήμερα στο διαδίκτυο.

Το αίτημα εφτά  προέδρων τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Κιλκίς που κατατέθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2016 και με το οποίο ζητούσαν επικαιροποίηση του ομόφωνου από το 2012 ψηφίσματος κατά της εξόρυξης χρυσού στα Κρούσια έφερε  προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας ο νέος πρόεδρος του σώματος Δημήτρης Κυριακίδης.

Αν πρόκειται για το πρώτο βήμα είναι καλοδεχούμενο. Κυρίως για τη προοπτική πλήρους μετεγκατάστασης του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς στο κτήριο που αφήνει το ΤΕΙ Κιλκίς στο κτηριακό συγκρότημα του ΟΑΕΔ. Αν όμως η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, περί της οποίας η εισαγωγική αναφορά, περιοριστεί μόνο στην κάλυψη του κόστους μεταφοράς  χωρίς πρόνοια για το σημαντικότερο σκέλος της, αυτό δηλαδή της  κάλυψης των λειτουργικών δαπανών, τότε η χαρά θα πάει στράφι.

Συζητήθηκε τη Δευτέρα ενώπιον του Ειρηνοδικείου Πολυκάστρου η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της εταιρείας ΚΑΠΝΙΚΗ Μιχαηλίδης α.ε. για αποδέσμευση ποσοτήτων καπνού από την θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας ΠΑΕΓΑΕ.

Υπεγράφη την Τετάρτη 19 Απριλίου, παρόντος του Δημάρχου Κιλκίς, σύμβαση για την κατασκευή και τον εξωραϊσμό παιδικών χαρών του Δήμου Κιλκίς μεταξύ του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Νικολάου Ταχτσίδη και του αναδόχου Δημητρίου Μανδρούκα, εκπροσώπου της ''Μανδρούκας Α.Τ.Ε. Τεχνικής – Κατασκευαστικής – Εμπορικής Α.Ε''.

Με μια πάρα πολύ υπέροχα προσιτή ομιλία η γυναικολόγος κυρία Αρκούδα Χαρίκλεια ενημέρωσε τις παρευρισκόμενες κυρίες (γυναίκες όλων των ηλικιών) που βρέθηκαν την Κυριακή 23 Απριλίου το απόγευμα στο πολιτιστικό κέντρο Πολυκάστρου για θέματα υγείας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Τριτέκνων Πολυκάστρου με τον πρόεδρο του κύριο Κολιώνη Χρήστο μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του συλλόγου  όπως η ενημέρωση των μελών του και γενικά όλων των συμπολιτών μας, 

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις Κούρδων στο βόρειο Ιράκ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι αντάρτες, γνωστοποίησε το τουρκικό επιτελείο, καθώς οι τουρκικές επιδρομές συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα.

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί έπληξαν «δύο κρησφύγετα και ένα καταφύγιο και είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι μέλη της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης που πιστεύεται ότι προετοίμαζαν μια επίθεση», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Την απομάκρυνση της Τουρκίας από τις ευρωπαϊκές αρχές και τις δημοκρατικές αξίες, τόσο μετά την εκδήλωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος, όσο και μετά το δημοψήφισμα υπογράμμισαν σήμερα, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι περισσότεροι ευρωβουλευτές, καθώς και ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος Γιοχάνες Χαν.
Ενα ντιμπέιτ υψηλών ντεσιμπέλ που θα άρμοζε περισσότερο σε προεκλογική περίοδο εξελίχθηκε την Τετάρτη ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της τηλεοπτικής συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα. Ο Βασίλης Κικίλιας κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για «ψέματα», «αλχημείες» και «παραμύθια».