Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020, 3:03:17 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 15:37

Συμβαίνουν και θαύματα

 Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Ι. Ιωαννίδης δεσμεύτηκε και ήδη απέστειλε στον εργολάβο τα χρήματα προκειμένου να παραδοθεί προς χρήση το έτοιμο νέο κλειστό γυμναστήριο. Εντός των ημερών εξάλλου επαναδημοπρατείται η κατασκευή του ημιτελούς κλειστού κολυμβητηρίου.
Οι βιαστές της κοίτης του Γαλλικού και του παράνομου λατομείου της Κολχίδας συνελήφθησαν και  θα δώσουν λόγο για τον παράνομο πλουτισμό τους.
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 15:32

Νικητής η αποχή και οι «γραμμές»

 Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή που μας πέρασε οι εκλογές στο Τοπικό Συμβούλιο Νεολαίας Κιλκίς, με μεγάλο νικητή τις «γραμμές» και την αποχή. Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν στο Δημαρχείο Κιλκίς, παρουσία του υπεύθυνου του νέου θεσμού, δημοτικού συμβούλου Κυριάκου Αναστασιάδη. Από τους 599 εγγεγραμμένους στο μητρώο νεολαίας του Δήμου Κιλκίς, προσήλθαν στην κάλπη οι 370, οι οποίοι εξέλεξαν την πρώτη διοίκηση του νέου θεσμού. Εκλέχθηκαν κατά σειρά ψήφων οι:
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης μίλησε στην αίθουσα του Πανεπιστημίου Γεωπονικών Σπουδών Βόλου σε εκδήλωση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ του ΑΕΙ Θεσσαλίας για την Αεοφορία και το Περιβάλλον.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Κιλτίδης, η αειφορία και το φυσικό περιβάλλον έχουν ως πρωτογενή βάση στήριξης το δασικό χώρο και τις προστατευτικές και ρυθμιστικές λειτουργίες του δάσους, η συνεισφορά του οποίου εστιάζεται κυρίως στην ανάπτυξη της φυτικής και ζωικής παραγωγής στον υδρονομικό του ρόλο και την αξιοποίηση της αειφορικής διαχείρισης των προσφερόμενων αγαθών του τους δασόβιους και παραδασόβιους οικισμούς και στην κτηνοτροφία.
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 15:28

Βρώμισαν τον Αγιάκ

 Το κάποτε πανέμορφο ποτάμι, τον Αγιάκ με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, μετέτρεψαν σε αποχετευτικό αγωγό οι υπεύθυνοι βιομηχανίας εδρεύουσας στη ΒΙ.ΠΕ Σταυροχωρίου. Διοχέτευσαν παράνομα στην κοίτη παραπόταμου του Αγιακ τα λύματα και υπολείμματα της κατεργασίας  γάλακτος καθώς και τη λυματ6ολάσπη από την μονάδα  πρωτοβάθμιου καθαρισμού που λειτουργεί στην εν λόγω μεταποιητική μονάδα προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή σε ένα ήδη επιβαρυμένο ποτάμι.
 Στις 29 Φεβρουαρίου 2008 ο σύλλογός μας, πραγματοποίησε τον ετήσιο αποκριάτικο χορό του, στο κέντρο «Κήπος» του   Κιλκίς.
Παράλληλα επέδωσε τιμητική πλακέτα, για την προσφορά τους στην εκπαίδευση, στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, που αποχώρησαν από την υπηρεσία, τα έτη 2004- 2005.
Συνάντηση με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξανδρο Κοντό και Κώστα Κιλτίδη, είχε ο δήμαρχος Πολυκάστρου Δημήτρης Σμυδάκης στο Υπουργείο, προκειμένου να προωθήσει το αίτημα του Δήμου για παραχώρηση της έκτασης των 800 στρεμμάτων επί της ΠΑΘΕ, για τη δημιουργία του Εμπορευματικού Κέντρου.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αντιμετώπισε θετικά το αίτημα του Δήμου και δόθηκαν οι αναγκαίες οδηγίες στους αρμόδιους υπαλλήλους, ώστε σύντομα να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης.
Μπροστά στις αντιδράσεις των κατοίκων του Μικροκάμπου και του Δήμου Πικρολίμνης οi επενδυτ;eς οπισθοχώρησε και η επένδυση παραγωγής βιοκαυσίμου ματαιώνεται.. Αποφασιστική για την εξέλιξη αυτή στάθηκε η παρέμβαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Κιλτίδη, η βούληση του οποίου έγινε σεβαστή από την «Xρ. Λιβέρης ΕΠΕ GREEN" .
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 15:20

«Θα το μελετήσουμε και θα δούμε…»

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Πριν τρεις μήνες ενέταξαν δυο ακόμα νομούς στις προβληματικές περιοχές. Το καλοκαίρι ακόμα έναν. Εξαιρέθηκε σταθερά το Κιλκίς. Ο Υπουργός Εσωτερικών, αν πιστέψουμε τους κ. Τσιτουρίδη και Κιλτίδη που εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις, δεσμεύτηκε ότι με την πρώτη ευκαιρία θα ενέτασσε το νομό μας στις παραμεθόριες εξισώνοντάς τον με τους ν. Σερρών, Δράμας και Πέλλας που προεντάχθηκαν, όπως προαναφέραμε.
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 15:19

Άτοκα δάνεια σε κτηνοτρόφους

Σχετικά με τα δάνεια σε κτηνοπτηνοτρόφους (Ε.Ο. 251.07 & 269/07), με πρόσφατη Απόφαση Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών (ΦΕΚ 426/Β/13.3.2008) επιφέρονται οι εξής συμπληρώσεις - τροποποιήσεις:
1. Επεκτείνεται η δυνατότητα δανειοδότησης σε δύο νέες κατηγορίες δικαιούχων:
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 15:18

Νηπιαγωγείο στα Πλάγια

Στις εορταστικές εκδηλώσεις  που πραγματοποίησε το Δημοτικό σχολείο Πλαγίων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, παρέστη, συνοδευόμενη από τον Προϊστάμενο του γραφείου της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γουμένισσας, Διονύσιο Τσιφτσόπουλο, η Δήμαρχος Αξιούπολης, Σόνια Συμεωνίδου.