espa pkm

Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2026, 7:09:51 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Νέας Φιλαδέλφειας ακινητοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η αμαξοστοιχία 1634 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Σέρρες, με 52 επιβάτες, λόγω διακοπής της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας, κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Διαχειριστή Υποδομής Ο.

Φοιτήτρια έχασε πτήση της Air India λόγω κίνησης και σώθηκε από την πτώση του αεροσκάφους. Η 28χρονη φοιτήτρια Bhoomi Chauhan είχε μια αναπάντεχη και τυχερή εξέλιξη στη ζωή της, όταν έχασε την πτήση AI171 της Air India, η οποία συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωση την Πέμπτη (12/6).

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ/IAEA) ανακοίνωσε σήμερα ότι τέσσερα κρίσιμης σημασίας κτίρια στην ιρανική πυρηνική εγκατάσταση του Ισφαχάν υπέστησαν ζημιές κατά την ισραηλινή επίθεση της Παρασκευής, συμπεριλαμβανομένων μιας εγκατάστασης μετατροπής ουρανίου και ενός εργοστασίου κατασκευής πλακών καυσίμου.

Διεκόπη η παραγωγή φυσικού αερίου από μέρος του κοιτάσματος South Pars του Ιράν μετά από ισραηλινή επίθεση σήμερα, μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Στον Θεολόγο Ζώτο, Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Αιμοδοσίας,  ευχόμαστε ως ΔΕΕΠ ΚΙΛΚΙΣ ΝΔ  καλή επιτυχία και τα ειλικρινή μας  συγχαρητήρια για την ανάληψη της θέσης του Προέδρου της (ΠΟΣΕΑ) 

Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Το κλείσιμο των στρατηγικής σημασίας Στενών του Ορμούζ εξετάζεται σοβαρά από την Τεχεράνη, όπως μετέδωσε η ηλεκτρονική ειδησεογραφική πλατφόρμα IRINN, επικαλούμενη δηλώσεις του Ισμαΐλ Κοσαρί, μέλους της επιτροπής Ασφαλείας και Άμυνας του ιρανικού κοινοβουλίου.

Τουλάχιστον 35 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά και αεροπορικούς βομβαρδισμούς των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας,

Οι περισσότεροι από αυτούς δέχθηκαν πυρά κοντά σε κέντρο διανομής βοήθειας της ανθρωπιστικής οργάνωσης Gaza Humanitarian Foundation (GHF) που λειτουργεί με την υποστήριξη των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας διέταξε την πραγματοποίηση επιθεωρήσεων σε όλα τα Boeing 787 που πετούν με τοπικές αεροπορικές εταιρίες, μετά το τραγικό περιστατικό της Air India και το θάνατο 270 ανθρώπων.

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε αγροτική περιοχή στον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης του δήμου Ωραιοκάστρου. Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 35 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα της 2ης Ε.