espa pkm

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2026, 10:07:24 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Νέα προσφυγή κατά της υπουργικής απόφασης του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιου Πετρόπουλου, η οποία αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές ανάλογα με τα καθαρά εισοδήματα, κατέθεσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Η προσφυγή του ΠΙΣ για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, έχει οριστεί να εκδικασθεί από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 7 Απριλίου 2017 και για το εφάπαξ στις 8 Μαΐου 2017.
Η Ελλάδα αντιμετωπίστηκε με κτηνωδία από τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών και τις τράπεζες, εκτιμά ο αμερικανός γλωσσολόγος Νόαμ Τσόμσκι.

«H πραγματική τραγωδία της Ελλάδας είναι ότι -πέραν της κτηνωδίας της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας, της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και των τραπεζών των βορειοευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες υπήρξαν πραγματικά κτηνώδεις- η κρίση δεν έπρεπε καν να ξεσπάσει.
Ο κόσμος πρέπει να επιταχύνει την πρόοδο για τον τερματισμό της κλειτοριδεκτομής μέχρι το 2030, επισημαίνει στο μήνυμά του ο εκτελεστικός διευθυντής της UNICEF Ανθονι Λέικ, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μηδενικής Ανοχής στην Κλειτοριδεκτομή 2017.

Οι βουλευτές που επιδιώκουν να αλλάξουν τη στρατηγική της Τερέζα Μέι για το Brexit δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουν την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος της Μέι πριν τη συζήτηση για πιθανές τροποποιήσεις της νομοθεσίας στο βρετανικό Κοινοβούλιο.

Τη χορήγηση επιπλέον 3,9 εκατ. σε έκτακτη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα για τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής των προσφύγων στα ελληνικά νησιά, στο πλαίσιο του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF) ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Θα ελεγχθούν εξονυχιστικά οι νέες αποκαλύψεις, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το γραφείο Τύπου της ΝΔ, δεν θα "δραπετεύσει". Στη ΝΔ υπάρχει φόβος για τα σκάνδαλα που διαρκώς αποκαλύπτονται», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Την παραίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, μετά τις δηλώσεις του και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό του Ελληνικού, ζητεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη, λέγοντας ότι «η πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό είναι συνώνυμο της παρακμής και ενέχει μεγάλους κινδύνους για τη χώρα».
Δανειζόμενος το απόφθεγμα του Στέφαν Τσβάιχ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, χαρακτηρίζει το 2017 «χρονιά κατά την οποία μπορούμε να καθορίσουμε τη μοίρα της ηπείρου μας» και ζητά να εγκαταλειφθεί «η αδιέξοδη προσήλωση στην νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία».

Στη διάσταση μεταξύ της ηλικίας που προβλέπει το Σύνταγμα και της κοινωνικής πραγματικότητας και του προσδόκιμου ζωής τοποθετεί η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου το αίτημα που προωθεί για αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστικών.

Εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν άμεσα και πλήρως την υπόθεση του γιατρού που έχει καταδικαστεί για βιασμό ασθενή του, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα που θέλει τον γιατρό να έχει πραγματοποιήσει σε δημόσια νοσοκομεία τμήμα της ειδικότητάς του ως αγγειοχειρουργός.