espa pkm

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2026, 10:42:39 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τα σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ να χτίσει το περίφημο τείχος στα σύνορα με το Μεξικό δεν προκάλεσαν έκπληξη, αφού στην πραγματικότητα τα είχε πει μήνες πριν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.
Η βελτίωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, τώρα που ανέλαβε επισήμως ο Ντόναλντ Τραμπ, είναι ο στόχος της Τουρκίας, τονίζει ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hurriyet ανακοινώνοντας παράλληλα ότι σκοπεύει να συναντηθεί με τον νέο αμερικανό πρόεδρο σύντομα.
Τουλάχιστον εννιά νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι, ολόκληρα χωριά αποκαΐδια: η Χιλή βρίσκεται αντιμέτωπη με δασικές πυρκαγιές γιγαντιαίων διαστάσεων, τις οποίες η πρόεδρος Μισέλ Μπατσελέτ χαρακτήρισε τη «χειρότερη καταστροφή» του είδους στην ιστορία της λατινοαμερικάνικης χώρας.
Ο Νιουτ Γκίνγκριτς, υπήρξε πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων (1995-1999), ενώ διεκδίκησε όπως τόσοι άλλοι το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο, στον οποίο πλέον βρίσκεται ο Τραμπ.

Θέση στην κυβέρνηση δεν βρήκε, αλλά μπορεί να βρει η σύζυγός του.
Από τις χειρότερες δασικές πυρκαγιές στην ιστορία της, σύμφωνα με την ίδια την κυβέρνηση, δοκιμάζεται η Χιλή, με το νότιο και κεντρικό τμήμα της χώρας να παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού. Ο απολογισμός φτάνει μέχρι στιγμής τους τουλάχιστον δέκα νεκρούς ενώ μία ολόκληρη κωμόπολη έγινε γίνει στάχτη.
Τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Κρήτης και των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η ΕΜΥ.

«Είναι πιο επιτακτικό από ποτέ, η ένοπλη ρήξη με το κράτος και το κεφάλαιο να ξεσπάσει. Επιτιθέμενοι σε πολιτικούς και οικονομικούς στόχους, δημιουργώντας πληγές και ανισορροπία, με τελικό σκοπό την γενικευμένη ένοπλη αντιπαράθεση» σημειώνει μεταξύ άλλων σε κείμενό της η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, η 25χρονη που συνελήφθη πρόσφατα μαζί με την Πόλα Ρούπα, δηλώνοντας μέλος του Επαναστατικού Αγώνα.

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών του πρώην εργοστασίου της «Softex», στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 2.15 τα ξημερώματα σε αποθηκευτικά κοντέινερ της δομής και στο σημείο έσπευσαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους.
Δύο πτώματα ανασύρθηκαν από μονοκατοικία που τυλίχθηκε στις φλόγες τη νύχτα, στην περιοχή Πολιά του Διδυμότειχου Έβρου.

Από τις μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής τα θύματα ήταν μάλλον ηλικιωμένοι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο βρήκαν τη στέγη του σπιτιού να έχει καταρρεύσει.
Μεγάλη απήχηση στον γερμανικό τύπο βρίσκει η απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί που κατηγορούνται για ανάμιξη στο πραξικόπημα κατά του προέδρου Ερντογάν.

«Μόνο 17 λεπτά διήρκεσε η συνεδρίαση του Αρείου Πάγου» σημειώνει στη διαδικτυακή του έκδοση το περιοδικό Spiegel «ήταν όμως ένα σημαντικό τεστ για την ελληνική δημοκρατία.