Το κυβερνών Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS) ανακήρυξε τη νίκη του στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή, 8 Ιουνίου, στις πόλεις Ζάγιετσαρ και Κοσιέριτς. Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι το δικό της ενιαίο ψηφοδέλτιο, που υποστηρίχτηκε και από τους φοιτητές, κέρδισε τις εκλογές στους δύο δήμους, με χιλιάδες πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν την νίκη της.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Σερβία: Νίκη για κυβερνών κόμμα και αντιπολίτευση στις δημοτικές εκλογές
Θεσσαλονίκη: Άδεια η πόλη, με την θερμοκρασία να χτυπά 37άρια – Στη Χαλκιδική για βουτιά οι εκδρομείς του τριημέρου
Η θερμοκρασία σήμερα στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 35-36 βαθμούς Κελσίου.
Η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται αισθητά περιορισμένη το απόγευμα της Κυριακής, καθώς πολλοί κάτοικοι της πόλης εκμεταλλεύτηκαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για να πραγματοποιήσουν σύντομες εξορμήσεις — κυρίως προς τη Χαλκιδική για τις πρώτες καλοκαιρινές βουτιές, αλλά και προς άλλους δημοφιλείς προορισμούς.
Καιρικές συνθήκες στη Μακεδονία και τη Θράκη για την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος
Στη Μακεδονία και τη Θράκη για σήμερα Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Σχέδιο της κυβέρνησης για αύξηση κατοικιών στην αγορά
Δέσμη παρεμβάσεων για την αύξηση της προσφοράς κατοικιών και την παροχή λύσης στο πρόβλημα στέγασης δρομολογεί η κυβέρνηση μέσω της κοινωνικής αντιπαροχής, αλλά και της διάθεσης στην αγορά του αποθέματος σπιτιών που βρίσκεται σήμερα στα χέρια των Servicers.
Επίθεση του ισραηλινού στρατού στο ιστιοφόρο Madleen που κατευθυνόταν προς τη Γάζα
Ισραηλινοί στρατιώτες κατέλαβαν σήμερα το υπό βρετανική σημαία ιστιοφόρο Madleen που είχε ναυλώσει ο Συνασπισμός του Στολίσκου Ελευθερίας (Freedom Flotilla Coalition / FFC) και κατευθυνόταν προς τη Λωρίδα της Γάζας, αψηφώντας τον ναυτικό αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ.
Αναταραχή στο Λος Άντζελες: Ο πρόεδρος Τραμπ διατάσσει την Εθνοφρουρά να αποκαταστήσει την τάξη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Κυριακή ότι οι δυνάμεις της Εθνοφρουράς που αναπτύχθηκαν – παρά την αντίθεση των τοπικών αρχών – στο Λος Άντζελες, μετά τις ταραχές που ξέσπασαν στη διάρκεια διαμαρτυριών κατά των μαζικών συλλήψεων παράτυπων μεταναστών, θα αποκαταστήσουν την τάξη.
Ισραήλ: Ταυτοποιήθηκε η σορός του Μοχάμεντ Σινουάρ, ηγέτη της Χαμάς
Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε σήμερα ότι ταυτοποίησε τη σορό του Μοχάμεντ Σινουάρ, ηγέτη της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ο οποίος σκοτώθηκε στις 13 Μαΐου σε αεροπορική επιδρομή στον παλαιστινιακό θύλακα, όπου το Ισραήλ είναι σε πόλεμο με το ισλαμιστικό κίνημα.
Ζελένσκι: Σοβαρές κατηγορίες κατά της Ρωσίας για πολιτική εκμετάλλευση της ανταλλαγής αιχμαλώτων
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι παίζει ένα βρώμικο και πολιτικό παιχνίδι γύρω από την επικείμενη ανταλλαγή αιχμαλώτων, την οποία οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούν ότι διαταράσσουν.
Ζημιές στο Άγιο Όρος από σεισμό: Άμεσες παρεμβάσεις απαραίτητες για τη διατήρηση των κτιρίων
Ζημιές, που προκλήθηκαν από το χθεσινό σεισμό μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, κυρίως σε ναούς και μονές, διαπιστώθηκαν από την ομάδα εργασίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας, του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς (ΚΕΔΑΚ), του ΙΤΣΑΚ και του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ.
Σύλληψη δύο ανδρών στην Ημαθία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών
Δύο άνδρες, ημεδαποί, συνελήφθησαν στην Ημαθία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Από την έρευνα που έγινε σε αυτοκίνητο που επέβαινε ο ένας εξ αυτών και σε σπίτια που χρησιμοποιούσαν, κατασχέθηκαν, συνολικά, περισσότερα από 2,3 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και πάνω από 190 γραμμάρια κοκαΐνης.