espa pkm

Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2026, 8:08:29 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ξεκάθαρη θέση υπέρ του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου τόσο σε σχέση με τη Συνθήκη της Λωζάννης όσο και σε σχέση με το Κυπριακό έλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μαζί με τον έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.

Οι ρωσικές Αρχές σφράγισαν τα γραφεία της οργάνωσης Διεθνής Αμνηστία στη Μόσχα χωρίς εξηγήσεις, καταγγέλλει η διεθνής οργάνωση υπεράσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι εργαζόμενοι της οργάνωσης διαπίστωσαν σήμερα το πρωί κατά τις 10:00 ότι έχουν τοποθετηθεί σφραγίδες.

Χειροπέδες σε τέσσερις αρχαιοκάπηλους που είχαν στην κατοχή τους αρχαία αντικείμενα και προσπαθούσαν να τα πουλήσουν πέρασαν άνδρες του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας 52, 68 και 71 ετών και μία 61χρονη, που συνελήφθησαν την Κυριακή σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Στη Φλόριντα, πολιτεία-κλειδί στη μάχη για τον Λευκό Οίκο, όπου οι κάλπες έχουν ήδη ανοίξει, παίζει το τελευταίο της χαρτί η Χίλαρι Κλίντον. Μία ανάσα πριν από την 8η Νοεμβρίου, η Χίλαρι παλεύει με νύχια να επικρατήσει στη Φλόριντα ή αλλιώς την πολιτεία-τείχος προστασίας, όπως την ονομάζει το επιτελείο της.
Εντάλματα σύλληψης για 137 πανεπιστημιακούς που θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με τον πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος έχει την έδρα του στις ΗΠΑ και κατηγορείται ως ενορχηστρωτής της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου, εξέδωσαν την Τετάρτη οι τουρκικές Αρχές, συνεχίζοντας το πογκρόμ συλλήψεων.
Σε φιλικό κλίμα, αλλά και με τη σκληρότητα που απαιτεί η περίσταση, επιθυμεί να προσεγγίσει τις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία για το Brexit η Άνγκελα Μέρκελ. Στόχος για τη γερμανίδα καγκελάριο είναι να δημιουργηθούν όσο τον δυνατόν λιγότερες προστριβές στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την Πέμπτη θα ανακοινώσει το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου την απόφασή του για το εάν οι βρετανοί βουλευτές -και όχι η κυβέρνηση- είναι αυτοί που θα πρέπει να προχωρήσουν στην ενεργοποίηση του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η κατάληψη χώρου στον Βοτανικό από ομάδα ατόμων υπό το πρόσχημα της φιλοξενίας αστέγων. Η κατάληψη πραγματοποιήθηκε από σύλλογο που, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανέγερσης τεμένους στον Βοτανικό.

Στις αρχές του 2017 θα αρχίσει η μεταφορά προσφύγων στην Κρήτη, όπως συμφωνήθηκε σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στην Αθήνα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού.
Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, θα συναντηθεί την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, στις 13:00, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προκειμένου να τον ενημερώσει για την απόφαση της ΚΕ του κόμματος σχετικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και για τις θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.