espa pkm

Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2026, 9:17:34 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο που αφορά στην ανάθεση του Μουντιάλ 2006 στη Γερμανία. Ο «Κάιζερ» του γερμανικού ποδοσφαίρου Φραντς Μπεκενμπάουερ έχει «εξαφανιστεί».
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε στις 23:14 του Σαββάτου τα Γιάννενα, ενώ έγινε αισθητός και σε όλη την Ηπειρο. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται σε απόσταση 12χλμ.
Με την εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώνεται σήμερα το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ψηφοφορία θα τεθεί επίσης το θέμα της Περιφερειακής Συγκρότησης.

Οι εργασίες της χθεσινής ημέρας ολοκληρώθηκαν με την ψήφιση της Πολιτικής Απόφασης και των Θέσεων (για τις οποίες σχεδόν όλες οι τροπολογίες που προτάθηκαν έγιναν δεκτές από τις αρμόδιες επιτροπές), καθώς επίσης και η ποσόστωση φύλου 1/3 σε όλα τα όργανα.
Η Άγγελα Μέρκελ επιδιώκει να πείσει τα άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμφωνήσουν στην κλιμάκωση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας εξαιτίας του ρόλου της στον πόλεμο στη Συρία, γράφει η Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην καγκελάριο της Γερμανίας.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα ηγηθεί μιας αντιπροσωπείας αποτελούμενης από επικεφαλής μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων που θα επισκεφθεί την Ινδία τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο των προσπαθειών να ενισχυθούν οι εμπορικές συναλλαγές με χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς το Λονδίνο προετοιμάζεται για την αποχώρησή του από αυτήν.
Τέσσερις ώρες διήρκεσαν οι συζητήσεις κατά τη διεθνή διάσκεψη της Λωζάννης με θέμα τη Συρία, στην οποία συμμετείχαν η Ρωσία, οι ΗΠΑ και οι κυριότερες περιφερειακές δυνάμεις που εμπλέκονται στη συριακή σύρραξη.
Στην Ιταλία, την εποχή της επιχείρησης «Καθαρά Χέρια», πολίτες έγραφαν στους τοίχους «Ντι Πιέτρο, σε ευχαριστούμε», προς τον εισαγγελέα που πολέμησε τη διαφθορά στη χώρα, στέλνοντας στη φυλακή «τέρατα» του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου της.
Σε κλίμα έντασης, αλλά με νομικά επιχειρήματα αυτή τη φορά, ολοκληρώθηκε αιφνιδιαστικά, όπως όλα δείχνουν, και η δεύτερη διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) το μεσημέρι της Παρασκευής, χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα για το επίμαχο θέμα της διαδικασίας χορήγησης τηλεοπτικών αδειών σε ιδιωτικούς σταθμούς.
Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016 09:50

Οι υπόγειοι δεσμοί της παραεξουσίας

Η έκρηξη στην οδό Ιπποκράτους δεν ανατίναξε μόνο την είσοδο στην πολυκατοικία της Γεωργίας Τσατάνη. Αποκάλυψε ταυτόχρονα περίεργες διαδρομές και διαπλεκόμενες σχέσεις. Η επικαιρότητα έξυσε τον πάτο της παρακμής την περασμένη εβδομάδα.
Με μια πραξικοπηματική κίνηση η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει πλήρως το τηλεοπτικό τοπίο ενώ το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έχει ακόμη αποφανθεί περί της συνταγματικότητας του νόμου Παππά. Με τροπολογία που κατέθεσαν οι Ν.