espa pkm

Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2026, 6:01:46 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών που διαμένουν σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων-Μεταναστών προχωρά η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι γίνεται κανονικά και ο πρώτος κύκλος θα ολοκληρωθεί εντός του Οκτωβρίου.

Στο πρόγραμμα ευνοϊκής ρύθμισης της ΕΥΔΑΠ, που συνεχίζεται μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2016, έχουν ενταχθεί ήδη 32.873 νοικοκυριά, με αποτέλεσμα να έχει διαγραφεί λόγω ένταξης στις ρυθμίσεις του Προγράμματος ποσό προσαυξήσεων που αγγίζει τα 3,4 εκατ.

«Εδώ και πέντε μήνες, που εκκρεμεί αίτημα του συνόλου των Δικαστικών Ενώσεων της Χώρας για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί διαθέσιμος χρόνος» επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου τονίζοντας ότι «ουδέποτε ζητήσαμε ούτε επιθυμούμε αυξήσεις εν μέσω κρίσης».
Έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επί της Β. Σοφίας, συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης συμβασιούχοι και μέλη του συνδικάτου ΟΤΑ.

Ζήτησαν να μη γίνουν απολύσεις, αλλά να παραταθούν οι συμβάσεις και να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Δωρεάν σπιρομετρήσεις και ενημέρωση για την πρόληψη της πνευμονιοκοκκικής πνευμονίας θα προσφέρει η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία στο πλαίσιο του 34ου Μαραθωνίου της Αθήνας στις 13 Νοεμβρίου, ενώ ομάδα με πάνω από 230 δρομείς θα τρέξει διαδίδοντας το μήνυμα «Εμβολιαζόμαστε κατά της Πνευμονιοκοκκικής Πνευμονίας - Κάνουμε την Πρόληψη Πράξη Ζωής!».
Σε εξέλιξη βρίσκεται η 4η Τριμερής Σύνοδος Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου που διεξάγεται στο Κάιρο. Αυτή την ώρα διεξάγεται η τριμερής διευρυμένη συνάντηση των αντιπροσωπειών των τριών χωρών ενώ προηγήθηκε η συνάντηση των τριών ηγετών, Αλ.
Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο δημοσίευσε η Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Ανοικτή Επιστολή. Η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που είναι επιφορτισμένη με τα θέματα εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης, εγκαλεί το υπουργό ότι κοροιδεύει διπλά τους συνταξιούχους λέγοντας ότι δεν υπάρχουν περικοπές στις συντάξεις αλλά και ότι θα υπάρξουν αυξήσεις.
Αναβάλλει απ’ αόριστον το ταξίδι του στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με πηγή της γαλλικής προεδρίας, ο ρώσος πρόεδρος επιθυμεί να αναβάλλει την προγραμματισμένη του επίσκεψη στη γαλλική πρωτεύουσα, αφού του προτάθηκε να έχει συνάντηση με το γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ αποκλειστικά για τη Συρία.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δεσμεύθηκε την Τρίτη να ανακαλύψει τυχόν «τρομοκράτες» στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), οι οποίοι έχουν σχέσεις με το θρησκευτικό κίνημα του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Για το απόγευμα της Τετάρτης και το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής ορίστηκαν από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαο Σακελλαρίου, δύο νέες διασκέψεις της διευρυμένης Ολομέλειας του ΣτΕ, κεκλεισμένων των θυρών, για το θέμα της χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας, μετά την διακοπή της πρώτης διάσκεψης την περασμένη εβδομάδα.