espa pkm

Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2026, 7:36:28 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Δημοσκόπηση της Public Issue για την εφημερίδα «Αυγή» δείχνει μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ: Το 36% κρίνει ότι μία κυβέρνηση ΝΔ θα ήταν η καταλληλότερη για τη χώρα, ενώ μόλις το 14% απάντησε στην ίδια ερώτηση ότι είναι καταλληλότερο το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
«Καλοδεχούμενη» στην κυβερνητική πλειοψηφία χαρακτηρίζει την Ένωση Κεντρώων ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας παράλληλα ότι «πολλές από τις προτάσεις του κ. Λεβέντη, ιδιαίτερα για τις αλλαγές του Συντάγματος και θεσμικές αλλαγές, είναι προτάσεις που μας βρίσκουν σύμφωνους».

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ούγγρων αναμένεται να απορρίψει τις ποσοστώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανακατανομή των προσφύγων στα κράτη-μέλη της στο δημοψήφισμα που διεξάγεται την Κυριακή. Για «επικίνδυνο παιγνίδι» του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν κάνουν λόγο οι Βρυξέλλες.

Ο βρετανός τραγουδιστής Ρότζερ Γουότερς, συνιδρυτής των Pink Floyd, στη διάρκεια συναυλίας που έδωσε χθες Σάββατο στο Μεξικό, κάλεσε τον μεξικανό πρόεδρο να παραιτηθεί και έβρισε τον Ντόναλντ Τραμπ που θέλει να ανεγείρει ένα τείχος ανάμεσα στο Μεξικό και τις ΗΠΑ.
Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε το βράδυ του Σαββάτου διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., με αφετηρία την οδό Τοσίτσα, στις 23.30 ομάδα περίπου 20 ατόμων πέταξε μολότοφ εναντίον των αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν στον οδό Αβέρωφ, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή φθορές.
Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2016 10:06

«Να εξαφανιστεί το Συριάκι»!

Ένα μικρό προσφυγάκι από τη Συρία γράφτηκε αυτές τις ημέρες σε Νηπιαγωγείο του νομού μας. Τρισχαριτωμένο το μικρό, με την καρδιά του όμως ραγισμένη και πονεμένη από τα συντρίμμια του πολέμου και της βίαιης ξενιτιάς, βρέθηκε να παίζει μαζί με τα άλλα παιδάκια του νηπιαγωγείου και να επικοινωνεί άριστα με τη γλώσσα του σώματος, με τον τρόπο που μόνο τα παιδιά τούτου του πλανήτη γνωρίζουν.

Τα πορίσματα των υγειονομικών ελέγχων που διενήργησε στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Νέας Καβάλας η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας στις 4 Αυγούστου και 6 Σεπτεμβρίου επικαλούνται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου και Μιχ. Τζελέπης σε ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Εσωτερικών  Π. Κουρουμπλή και Υγείας Α. Ξανθό την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου.

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός 58χρονου ημεδαπού σε περιοχή του Κιλκίς, για καλλιέργεια και κατοχή σημαντικής ποσότητα κάνναβης.

Της Αλεξάνδρας Ιωαννίδου 

 

Τους βλέπεις παντού. Στους δρόμους, καθώς προσπαθούν να προσανατολιστούν ανάμεσα σε αυτοκίνητα, πεζούς και ποδηλάτες που τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα αψηφώντας τους αμέριμνους περαστικούς που θα βρεθούν στο δρόμο τους. Στα τρένα, καθώς ταξιδεύουν με τεράστιες βαλίτσες, πλαστικές σακούλες και αταίριαστα για την εποχή και αυτά τα γεωγραφικά πλάτη ρούχα. Στις υπηρεσίες, όπου περιμένουν σχηματίζοντας μεγάλες ουρές. Τους καταλαβαίνεις αμέσως. Δεν είναι τόσο το χρώμα του δέρματος, τα πολλά μικρά παιδιά που κουβαλούν ή το νεαρό της ηλικίας τους που τους κάνει να ξεχωρίζουν σε μια γερασμένη δημογραφικά Γερμανία. Είναι τα δειλά, ντροπαλά ή όλο περιέργεια βλέμματά τους. Είναι οι τυχεροί.

Η Θρακική Εστία Κιλκίς πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 16 Σεπτεμβρίου στο θεατράκι του Πάρκου-Κήπος την εκδήλωση μνήμης με τίτλο “Το καραβάνι της Προσφυγιάς” στο πλαίσιο της ημέρας εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.