espa pkm

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2026, 8:16:19 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί τραυματίστηκαν, όταν τρένο των Πορτογαλικών Σιδηροδρόμων εκτροχιάστηκε στο σταθμό της Ποντεβέδρα, στη βόρεια Ισπανία, κοντά στα σύνορα με την Πορτογαλία.

Η αμαξοστοιχία φαίνεται να χτύπησε στη βάση σιδερένιας γέφυρας.
Μεγάλη πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ. Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 8.00 το πρωί από το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο έχοντας στην κεφαλή της μία άμαξα με δυο μαύρα άλογα, η οποία μετέφερε έναν ασθενή-κούκλα.


«Αν ήξεραν ότι είμαι ζωντανός, δεν θα με άφηναν. Πίστεψαν ότι με σκότωσαν, και είπαν «πάμε». Τη βάναυση επίθεση που δέχθηκε στις 12 Ιουνίου 2012 από τάγμα εφόδου στο Πέραμα περιέγραψε στη δίκη της Χρυσής Αυγής, στο Εφετείο Αθηνών, ο Αιγύπτιος αλιεργάτης κ.
Για υπονομευτική στρατηγική, ενόψει της επικείμενης κρίσιμης διαπραγμάτευσης, κατηγορεί η κυβέρνηση τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε για τη χθεσινή συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πως «ακούγοντας τον κ.
Την πέμπτη και μεγαλύτερη πυρηνική δοκιμή φέρεται να πραγματοποίησε το καθεστώς της Βορείου Κορέας, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν αρχικά τα ΜΜΕ της Σεούλ και επιβεβαίωσε στη συνέχεια η Πιονγιάνγκ.

H πρόεδρος της Νοτίου Κορέας, η οποία διέκοψε επίσκεψη στο εξωτερικό, μίλησε για «αυτοκαταστροφική πράξη» που δείχνει τη «αδίστακτη μανία» του ηγέτη της Β.
Πρωτοφανείς είναι οι καταστροφές από το πέρασμα ανεμοστρόβιλου από το Βαρθολομιό της Ηλείας, αλλά και από τα χωριά Μάχου, Δήμητρα και Μπόρσι.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Πύργου ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός, από τον ανεμοστρόβιλο ξηλώθηκαν κολόνες στη ΔΕΗ και δέντρα, ενώ δεκάδες είναι οι κατοικίες που υπέστησαν ζημιές στις στέγες.
«Η πρόθεσή μας είναι να συνεργαστούμε και να συντονιστούμε καλύτερα, ώστε να γίνει η ατζέντα της Μεσογείου συστατικό κομμάτι της ευρωπαϊκής ατζέντας. Και αυτό είναι μια καθαρά φιλοευρωπαϊκή κίνηση» αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο euractiv.com, για την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο.
Tην ευθύνη στο ΠΑΣΟΚ για το ναυάγιο του διαλόγου απέδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε την Φώφη Γεννηματά σε κοινή συνέντευξη Τύπου στις 20 Σεπτεμβρίου όπου θα παρουσιάσει ο καθένας τις θέσεις του για το νέο εγχείρημα.
Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η πορεία των διαπραγματεύσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της Ευρωμεσογειακής Συνόδου στο Ζάππειο.
Την ώρα που ο συριακός καθεστωτικός στρατός περικύκλωσε εκ νέου τους αντικαθεστωτικούς στο Χαλέπι, οι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας με στόχο την συμφωνία για παύση πυρός συνεχίζονται με τους ΥΠΕΞ να συναντώνται στη Γενεύη -και την Ουάσινγκτον να διαμηνύει πως η «υπομονή της έχει όρια».