Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Φάρος πολιτισμού η Βιβλιοθήκη «Δημήτριος Οικονόμου»
Σε ένα από του πλέον καταξιωμένους θεσμούς πολιτισμού στο νομό εξελίσσεται η ετήσια βράβευση των βιβλιόφιλων παιδιών , όπως αναδεικνύονται από την χρήση των υπηρεσιών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Δημήτριος Οικονόμου» Αξιούπολης.
Η Ακαδημία βραβεύει τον Γιώργο Περπερίδη
Η Ακαδημία Κοινωνικών, Εθνικών και Πολιτιστικών Σχεδιασμών συνεκτιμώντας την προσφορά του συντονιστή Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου Γεωργίου Περπερίδη στο κοινωνικό σύνολο και τη συμβολή του στην άριστη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, αποφάσισε να τον βραβεύσει σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου και άρα 11 π.μ. αφού προηγουμένως παρακολουθήσουν όλοι την κατανυκτική Θεία Λειτουργία στον Ιερό ναό Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.
Χαρά σε όσους πέτυχαν την ακαδημιακή μεταβάθμιση. Αναθάρρηση σε όσους απομένουν για μια νέα προσπάθεια
Χαρά σε σας, αγαπητοί μας νέοι ακαδημαϊκοί πολίτες, και στους γονείς και τους καθηγητές σας της μέσης εκπαίδευσης!
Το δικαιούσθε –άλλωστε το νιώθετε πεντακάθαρα– πρώτοι εσείς που διαγωνισθήκατε και περάσατε από τη δεύτερη βαθμίδα της μάθησης στους ολάνοιχτους ορίζοντες μιας άλλης καταξίωσης· είσθε “δυνάμει” επιστήμονες και (γιατί να μην είστε) κάποιοι παγκόσμια αναγνωρισμένοι αυριανοί πρωταθλητές σε προσδοκώμενες οικουμενικά κοινωφελέστατες επιτυχίες, σαν γιατροί, σαν βιολόγοι, σαν κοινωνιολόγοι, σαν…, με κινητήριο πάντοτε προσόν τη βαπτισμένη και μυρωμένη ανθρωπιά.
Ανθρώπινες συνθήκες ζωής Ισομερισμός των προσφύγων
Μετά από τη συσσωρευμένη εμπειρία από το χώρο της Ειδομένης και την καθημερινή συμμετοχή τους στην αρχική οργάνωση, στις καταγραφές και στις όλες διαδικασίες εντός της δομής του Χέρσου, οι Εθελοντές Κιλκίς πρόσφυγες Ειδομένη την άνοιξη του 2016 εκπόνησαν πλήρη οικονομοτεχνική μελέτη στην οποία προτείνουν επακριβείς τρόπους για να δρομολογηθεί το κλείσιμο της δομής του Χέρσου αντιπροτείνοντας όχι ένα άλλο καμπ ή κάποια μορφή γκέτου, αλλά την προσωρινή τοποθέτηση των προσφύγων που αναλογούν βάσει ισοκατανομής στο Κιλκίς, σε κενές κατοικίες του Δήμου.
«Στόχος όλων πρέπει να είναι η Παιδεία», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στα εγκαίνια σχολικού συγκροτήματος
Δεν «βγήκε» ΔΣ από τις αρχαιρεσίες της ΕΟΠΕ
Συνολικά ψήφισαν 351 εκπρόσωποι σωματείων και βρέθηκαν 333 έγκυρα ψηφοδέλτια, 18 άκυρα (6 εκ των οποίων ήταν άκυρα και για το σύνολο των ψηφοφοριών – αναπληρωματικά μέλη, εξελεγκτική επιτροπή) και 1 λευκό.
Επιμένει στο «μαύρο» η Γεροβασίλη
Ποτάμι: «Άραγε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανέβει στα κάγκελα όπως για την ΕΡΤ;»
Η ανακοίνωση του Ποταμιού έχει ως εξής:.