espa pkm

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2026, 3:12:03 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

«Η Γερμανία θα παραμείνει Γερμανία», διαβεβαίωσε η καγκελάριος της χώρας Άνγκελα Μέρκελ, επιχειρώντας να καθησυχάσει τους συμπολίτες της σε ό,τι αφορά την υποδοχή προσφύγων στη χώρα. Ομολόγησε ωστόσο ότι «και εμείς οι Γερμανοί αγνοούσαμε για πολύ καιρό το πρόβλημα».
Ακυβέρνητο σκάφος με 30 επιβαίνοντες πλέει σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Πάργας και των Παξών.

Όπως ανέφερε ο λιμενάρχης Κέρκυρας, Σπυρίδων Κοντομάρης, ένας εκ των επιβαινόντων κάλεσε το 112, τη γραμμή του λιμεναρχείου, και δήλωσε πως το σκάφος τους είναι ακυβέρνητο και χρειάζονται βοήθεια.
Για αντικατάσταση της Πολιτείας από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στον τομέα της διαχείρισης των λοιμωδών νοσημάτων στα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Μάλιστα, επικαλείται επίσημα έγγραφα βάσει των οποίων το υπουργείο Υγείας έχει παραδώσει την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων και ως εκ τούτου και την προστασία της Δημόσιας υγείας στις ΜΚΟ.

Επιμένοντας σε σειρά ενστάσεων που έχει διατυπώσει το τελευταίο διάστημα με σειρά όρων και προβλέψεων του διαγωνισμού για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος επισήμανε σήμερα Τετάρτη ότι «χρειάζεται συμπλήρωση -οπωσδήποτε- του θεσμικού πλαισίου που διέπει το καθεστώς ιδιοκτησίας και διοίκησης των σταθμών.

Ένας 17χρονος έριξε κατεψυγμένη τούρτα στον Γιέργκ Μόιτεν σε συγκέντρωση του κόμματός του στην Κάτω Σαξωνία. Ο πρόεδρος του λαϊκιστικού, αντιευρωπαϊκού, ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι.
Ο Αμερικανός φυσικός Τζέιμς Κρόνιν, ο οποίος είχε τιμηθεί το 1980 με το Νόμπελ Φυσικής, μαζί με τον Βαλ Φιτς, πέθανε σε ηλικία 84 ετών, όπως ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, όπου είχε διδάξει και όπου ήταν από το 1997 ομότιμος καθηγητής.
Το μετάλλιο Νόμπελ που είχε απονεμηθεί στον μαθηματικό Τζον Νας το 1994, για τη θεμελιώδη συνεισφορά του στη θεωρία των παιγνίων στα οικονομικά, θα δημοπρατηθεί στις 17 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη από τον Οίκο Sotheby's.

Σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, αν και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέρα από την οξεία κριτική που ασκείται, υπάρχει ένα αντικειμενικό πρόβλημα: αυτό της έλλειψης κεντρικής και ξεκάθαρης γραμμής με την οποία θα είναι ευθυγραμμισμένα όλα τα στελέχη.

Στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του ιδρύματος, καθώς και για τη μη καταβολή δεδουλευμένων τριών μηνών στους εργαζόμενους στην καθαριότητα και εστίαση (περίπου 450 άτομα).
Το Κυπριακό και η ημερήσια διάταξη της Συνόδου του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στην Μπρατισλάβα στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου, ήταν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν αργά το βράδυ της Τρίτης, ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.