espa pkm

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2026, 4:20:03 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο... Βλαντιμίρ Πούτιν συνελήφθη στη Φλόριντα των ΗΠΑ, επειδή εξύβρισε υπαλλήλους σούπερμαρκετ, αρνήθηκε να βρει από το χώρο και αντιστάθηκε σε αστυνομικούς που είχαν κληθεί να αντιμετωπίσουν το περιστατικό.

Δεν πρόκειται, βέβαια, για τον γνωστό Βλαντιμίρ Πούτιν, τον πρόεδρο της Ρωσίας, αλλά για τον Βλαντιμίρ Πούτιν του δυτικού Παλμ Μπιτς.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη πως η Τουρκία θα συνεχίσει να πολεμά όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις, σημειώνοντας πως ο τουρκικός στρατός γίνεται ολοένα πιο ισχυρός και πιο αποτελεσματικός καθώς οι «προδότες» -όπως τους χαρακτήρισε- απομακρύνθηκαν από το στράτευμα έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι, ένας από τους παλαιότερους αξιωματούχους της τζιχαντιστικής οργάνωσης σκοτώθηκε στο Χαλέπι της Συρίας, ανέφερε το προπαγανδιστικό όργανο του Ισλαμικού Κράτους, το πρακτορείο Amaq, σε ανακοίνωση που διένειμε σε υποστηρικτές της οργάνωσης.

Ένας 15χρονος επιτέθηκε και μαχαίρωσε έναν αστυνομικό στο Αίγιο, γιατί προσπάθησε να τον ελέγξει. Ο ανήλικος παραδόθηκε στις αρχές και συνελήφθη, όπως και οι γονείς του, οι οποίοι κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Επικρίσεις έχει δεχθεί ο γάλλος πρωθυπουργός για σχόλια που αφήνουν να εννοηθεί ότι το γυμνό στήθος της Μαριάν -συμβόλου της γαλλικής Δημοκρατίας- εκφράζει περισσότερο τους Γάλλους από την ισλαμική μαντήλα.

Ο Μανουέλ Βαλς, ο οποίος συγκρούστηκε με την υπουργό Παιδείας της Γαλλίας για τη στήριξη που ο γάλλος πρωθυπουργός παρείχε στους δημάρχους που έχουν απαγορεύσει τα μπουρκίνι από τις παραλίες, έπλεξε το εγκώμιο του γυμνού στήθους της Μαριάν.

Σε ισχύ φέρεται να βρίσκεται μια εκεχειρία μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και του στρατιωτικού συμβουλίου των Κούρδων πολιτοφυλάκων που επιχειρούν στην περιοχή της Τζαραμπλούς στην βόρεια Συρία και αποτελούν σύμμαχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), σύμφωνα με δήλωση κούρδου αξιωματικού, μέλους οργάνωσης–συμμάχου των SDF.

Συνελήφθη στο Αιτωλικό ένας 28χρονος κάτοικος της περιοχής, που πυροβόλησε αρκετές φορές με αεροβόλο, έναν αδέσποτο, μικρόσωμο σκύλο, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.
Σε βάρος του νεαρού, που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, σχηματίστηκε δικογραφία για θανάτωση ζώου.
Κι άλλες αφίξεις μεταναστών και προσφύγων καταγράφηκαν στη Λέσβο, με τον αριθμό πλέον των αιτούντων άσυλο που είναι εγκλωβισμένοι στο νησί να αγγίζει πλέον τις 5.000, αριθμός που σε ποσοστό ξεπερνά το 15% των κατοίκων της πόλης της Μυτιλήνης.
«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που, παρά τα τεράστια δημοσιονομικά προβλήματα στενότητας, είναι σε εξέλιξη ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα του Λιμενικού Σώματος για την αύξηση του στόλου. Νομίζω τα επόμενα χρόνια θα έχουμε λύσεις πολύ καλύτερες από ό,τι έχουμε τώρα» δήλωσε από το Ηράκλειο Κρήτης ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.
Πέντε προτάσεις για τα κανάλια και τις άδειες, διατύπωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook.
Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του Ποταμιού προτείνει:
- Το ΕΣΡ ενισχύεται ως η μόνη αρχή αδειοδότησης και εποπτείας.