espa pkm

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2026, 6:58:59 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Το Βερολίνο φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Spiegel, να εξετάζει το ενδεχόμενο να απομακρύνει τις στρατιωτικές δυνάμεις που σταθμεύουν στην τουρκική βάση του Ιντζιρλίκ, στον απόηχο της κόντρας με την απαγόρευση εισόδου σε γερμανούς βουλευτές εξαιτίας της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τις αυξημένες απαιτήσεις σε αίμα που παρατηρούνται αυτή την περίοδο λόγω της μειωμένης προσέλευσης αιμοδοτών - όπως κάθε καλοκαίρι- σε συνδυασμό με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την πρόληψη κρουσμάτων ελονοσίας.
Επιπλέον τεθωρακισμένα του τουρκικού στρατού πέρασαν τη μεθόριο με τη Συρία, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις μετά την κατάληψη της Τζαραμπλούς.

«Θα στείλουμε επιπλέον μέσα αν χρειαστεί» λέει η Άγκυρα, που έχει αναφέρει πως θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις μέχρι να εκδιώξει την κουρδική YPG ανατολικά του Ευφράτη.
Μία ιστορική συμφωνία ειρήνης υπέγραψαν η κυβέρνηση της Κολομβίας και οι αντάρτες των Farc βάζοντας τέλος σε έναν εμφύλιο πόλεμο που μαστίζει τη χώρα για περισσότερο από μισό αιώνα.
Ο πρόεδρος της χώρας Μανουέλ Σάντος ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η ειρηνευτική συμφωνία θα τεθεί σε δημοψήφισμα, το οποίο θα διεξαχθεί στις 2 Οκτωβρίου.
Τρία αδέλφια, δύο κοπέλες και ένας νεαρός, είχαν επιβιβαστεί σε αεροπλάνο στο Λονδίνο με προορισμό τη Νάπολη, μέχρι που ξαφνικά η αεροσυνοδός τους ζήτησε να κατέβουν και τους οδήγησε στην αστυνομία: Επιβάτες είχαν εκφράσει ανησυχία πως τα αδέλφια «ήταν της ISIS» επειδή νόμιζαν πως οι δύο κοπέλες, που φορούσαν μαντίλα, διάβαζαν κάτι στα αραβικά.
Με μια πρωτοφανή για την πρακτική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρεμβαίνει με επίσημη ανακοίνωση της για την υπόθεση της παραπομπής του κ.Γεωργίου για παραποίηση των στατιστικών δεδομένων.

Παράλληλα με επιστολή υπογεγραμμένη από τον Αντιπρόεδρο κ.
Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται: Έναν ιδιαίτερο επισκέπτη είχε να επιδείξει ο Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία του στο Μισισίπι, που ήρθε από την «παλιά πατρίδα» για να ενισχύσει το αντισυστημικό προφίλ του μεγιστάνα υποψήφιου -τον Νάιτζελ Φάρατζ του βρετανικού UKIP, την πιο «επιθετική» φωνή του Brexit.
Τέσσερα πλοία της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν παρενόχλησαν αμερικανικό πολεμικό σκάφος τη Τρίτη κοντά στα Στενά του Ορμούζ, αποκάλυψε αμερικανός αξιωματούχος άμυνας.
Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι δύο από τα ιρανικά πλοία πλησίασαν το αμερικανικό αντιτορπιλικό Nitze σε απόσταση 275 μέτρων περίπου, σε ένα επεισόδιο το οποίο περιέγραψε «επικίνδυνο και μη επαγγελματικό».
Ένοπλοι επιτέθηκαν στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στην αφγανική πρωτεύουσα. Εκρήξεις και πυρά ακούστηκαν μέσα από το κτιριακό συγκρότημα όπου φέρεται να έχουν παγιδευτεί ξένοι καθηγητές και εκατοντάδες φοιτητές. Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει το συγκρότημα και τα πυρά κατά πληροφορίες συνεχίζονται.
Εκπτώσεις στους νέους φοιτητές παρέχουν ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εκδώσουν τα εισιτήριά τους προσκομίζοντας το «Δελτίο Εξεταζομένων Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016».

Ειδικότερα η BLUE STAR FERRIES, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «με έντονο το αίσθημα κοινωνικής υπευθυνότητας, στηρίζει τους νέους φοιτητές, παρέχοντας εκπτώσεις στους ίδιους και στις οικογένειές τους, για τις πρώτες τους μετακινήσεις από/προς τον τόπο κατοικίας τους προς/από τον τόπο σπουδών τους, οι οποίες είναι αναγκαίες για την εγγραφή τους στα Πανεπιστημιακά ή Τεχνολογικά Ιδρύματα και για την εύρεση κατοικίας.