espa pkm

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2026, 10:34:42 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Με μια πρωτοφανή για την πρακτική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρεμβαίνει με επίσημη ανακοίνωση της για την υπόθεση της παραπομπής του κ.Γεωργίου για παραποίηση των στατιστικών δεδομένων.Παράλληλα με επιστολή υπογεγραμμένη από τον Αντιπρόεδρο κ.
Μία Βρετανίδα, 21 ετών, έπεσε νεκρή και ένας 30χρονος άνδρας, επίσης Βρετανός, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από επίθεση Γάλλου με μαχαίρι στο Χόουμ Χιλ, στο Βόρειο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, ο οποίος σύμφωνα με αναφορές φώναζε «αλαχού ακμπάρ» (ο θεός είναι μεγάλος στα Αραβικά).
Ανθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν στα χωριά Αματρίτσε και Ακούμολι από τον ισχυρό σεισμό 6 Ρίχτερ που ταρακούνησε τα ξημερώματα της Τετάρτης την κεντρική Ιταλία, ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Ρώμη.
Ένα στα τέσσερα τμήματα στα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας θα δεχτεί εφέτος φοιτητές με βαθμολογίες «κάτω από την βάση», ενώ τα Παιδαγωγικά τμήματα της χώρας σε μια εντυπωσιακή χρονιά αποτυχίας ανοίγουν εφέτος τις πόρτες τους σε φοιτητές (στο τμήμα της Ρόδου) με βαθμολογία 9.887 μόρια.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με συλλυπητήριο μήνυμά του προς τον Πρόεδρο της Ιταλική Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα εξέφρασε τη βαθιά του συγκίνηση από την τραγική είδηση του σεισμού που έπληξε την Κεντρική Ιταλία στις περιφέρειες της Λάτσιο και της Ούμπρια, με αποτέλεσμα την απώλεια πολλών ανθρώπινων ζωών.
Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα συναντηθεί την Τετάρτη ο Ύπατος Αρμοστής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNCHR) Φίλιππο Γκράντι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα.
Πλήθος εξοργισμένων μουσουλμάνων σκότωσε οκτώ ανθρώπους στη βόρεια Νιγηρία πυρπολώντας το σπίτι άνδρα, ο οποίος έσωσε χριστιανό φοιτητή που κατηγορήθηκε για βλασφημία, ανακοίνωσε την Τρίτη η νιγηριανή αστυνομία.

«Οκτώ άνθρωποι πέθαναν στο σπίτι που πυρπολήθηκε από πλήθος ανθρώπων αγανακτισμένων για την υποτιθέμενη βλασφημία», εξήγησε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας της πολιτείας Ζαμφάρα, ο Σέχου Μοχάμεντ, αναφερόμενος στην επίθεση που διαπράχθηκε τη Δευτέρα στο χωριό Ταλάτα Μαφάρα.
Πανικό σκόρπισε το «χάπενινγκ» που διοργάνωσε τσεχική οργάνωση στο κέντρο της Πράγας με στόχο να δείξει πόσο κακό είναι το Ισλάμ για την Ευρώπη: Εμφανίστηκαν με τζιπ σε κεντρική πλατεία και διοργάνωσαν «μαϊμού» παρέλαση «ενόπλων» με σημαίες παρόμοιες με εκείνες του Ισλαμικού Κράτους.
Σε υψηλούς τόνους, κάνοντας λόγο για «ασυγχώρητη» απειλή για τη σταθερότητα στην περιοχή, κατήγγειλε την Τετάρτη ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε τη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο (SLBM) που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα τα ξημερώματα.
Ανθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν στα χωριά Αματρίτσε και Ακούμολι από τον ισχυρό σεισμό 6 Ρίχτερ που ταρακούνησε τα ξημερώματα της Τετάρτης την κεντρική Ιταλία, ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Ρώμη.