espa pkm

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2026, 10:43:34 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Μέχρι 14 ετών ήταν τουλάχιστον 22 από τα θύματα στη φριχτή επίθεση καμικάζι σε κουρδικό γάμο στο Γκαζίαντεπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, που έχει βυθίσει στον πένθος τη χώρα. Σοκαρισμένη επιπλέον η Τουρκία από το γεγονός πως ο δράστης ήταν παιδί ο ίδιος που είχε ζωστεί με εκρηκτικά, ενώ αρκετά από τα θύματα παλεύουν ακόμη για τη ζωή τους.

Τέλος στην αγωνία περίπου 100.000 υποψηφίων για την εισαγωγή στη σχολή ΑΕΙ ή ΤΕΙ της προτίμησής τους, καθώς εντός της εβδομάδας πρόκειται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, στα ύψη θα κινηθούν οι βάσεις σε ιατρικές σχολές, με την Ιατρική Αθηνών να ξεπερνά τις 19.000 μόρια, ενώ πολύ κοντά θα κινηθεί και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στον Ταΰγετο και συγκεκριμένα στην θέση Πηγάδια, που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία τη νύχτα Κυριακής προς Δευτέρα σε δασική έκταση.

Η φωτιά είναι σε πολύ δύσκολο και δύσβατο σημείο και αυτή την ώρα καίει σε μια χαράδρα που δεν είναι εύκολη η προσέγγιση.
Το Ιράν έδειξε την Κυριακή για πρώτη φορά εικόνες από το νέο αντιαεροπορικό του σύστημα Bavar 373, το οποίο κατασκευάζεται στη χώρα και είναι εφάμιλλο του ρωσικού S-300, σε τελετή που έγινε παρουσία του προέδρου Χασάν Ροχανί.
Ο τυφώνας Mindulle, ο ένατος της εποχής αυτής στην Ασία, κατευθύνεται στο Τόκιο, με ισχυρές ριπές ανέμου και κατακλυσμιαίες βροχές, αναγκάζοντας τις αεροπορικές εταιρίες να ακυρώσουν εκατοντάδες πτήσεις και διαταράσσοντας την κυκλοφορία στους δρόμους καθώς και τα δρομολόγια των σιδηροδρόμων.
Εν όψει του ιταλικού δημοψηφισμάτος το φθινόπωρο για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, ο ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε πως οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα γίνουν το 2018 -δηλαδή, ό,τι κι αν βγάλει το δημοψήφισμα, δεν θα στηθούν πρόωρες κάλπες.
Επίτιμος δημότης του Δήμου Θερμαϊκού θα ανακηρυχθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα, Δευτέρα, τη Νέα Μηχανιώνα για να παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού της Παναγίας της Φανερωμένης της Μηχανιώτισσας.

Παρά τις προτάσεις και τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων η νέα διάρθρωση της αστυνομικής δύναμης  στο ν. Κιλκίς  προβλέπει την κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων Μαυρονερίου, Νέας Σάντας και Δροσάτου που ενσωματώνονται πλέον στο Αστυνομικό Τμήμα Κιλκίς και την κατάργηση των Α.Τ. Αξιούπολης που ενσωματώνεται στο Α.Τ. Πολυκάστρου.
Σύμφωνα με την υπό δημοσίευση απόφαση στο Δήμο  Κιλκίς πλέον θα λειτουργούν ένα αστυνομικό τμήμα και ένα τμήμα συνοριακής φύλαξης. Αντίστοιχα στο Δήμο Παιονίας θα λειτουργούν δυο αστυνομικά τμήματα (Πολυκάστρου και Γουμένισσας) και ένα τμήμα συνοριακής φύλαξης με έδρα την Ειδομένη.

Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016 22:30

Η Νατάσα στο ψηφοδέλτιο

Δυο μεγάλες Κυριακάτικες εφημερίδες, η Καθημερινή και το Βήμα, στα ρεπορτάζ τους για την ανανέωση των ψηφοδελτίων της Ν.Δ. για τις επόμενες εκλογές κατέγραφαν πως στο Κιλκίς μια θέση διεκδικεί η αναπληρώτρια γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Νατάσα Σωτηριάδου.

Στην ψήφιση Κανονισμού  Καθαριότητας Περιβάλλοντος προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς με σκοπό τη βελτίωση της καθαριότητας της πόλης του Κιλκίς, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας αλλά και τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων – στερεών αποβλήτων με τα απαραίτητα μέσα (συσκευασία,συλλογή, αποκομιδή, ανακύκλωση, διάθεση).