espa pkm

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2026, 6:11:27 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η Τουρκία θα σταματήσει να εφαρμόζει την συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, εάν οι Βρυξέλλες δεν δώσουν μία ξεκάθαρη ημερομηνία για το πότε θα απελευθερωθεί η βίζα για τους τούρκους πολίτες, είπε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ.
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η τελευταία ισχυρή νεροποντή σε ορεινούς οικισμούς της περιοχής της Καλαμπάκας, κυρίως στο Παλαιοχώρι, αλλά και σε άλλα σημεία της ευρύτερης περιοχής.

Στο Παλαιοχώρι, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Καλαμπάκας, Χρήστος Σινάνης, προκλήθηκε μεγάλη καταστροφή, με έντονα κατολισθητικά φαινόμενα από το ποτάμι και γι’ αυτό ζητήθηκε η άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του αρμόδιου υπουργείου, ώστε να γίνει μια μελέτη εκτίμησης της κατάστασης, όπως και τα ανάλογα έργα, αλλά και καταγραφής των ζημιών που έχουν προκληθεί μέχρι τώρα.
Πέντε παιδιά σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην επαρχία Ιντλίμπ στη Συρία.

Σύμφωνα με την οργάνωση, οι βομβαρδισμοί έλαβαν χώρα το Σάββατο. Το νοσοκομείο παρείχε βοήθεια σε περίπου 70.000 άτομα.
Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους επιβάτες της αεροπορικής εταιρείας Delta, μετά τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στο σύστημα της εταιρείας και καθήλωσαν χιλιάδες πτήσεις τη Δευτέρα. Την Τρίτη, άλλες 250 πτήσεις ακυρώθηκαν.
Άλλοι 1.204 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν τον Ιούλιο στις χώρες καταγωγής τους, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης.

Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα.
Η εξεύρεση αντισταθμισμάτων σε συνεργασία και με την ΕΕ για την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας των νησιών του βορείου Αιγαίου, που έχουν πληγεί από τη μείωση των τουριστικών ροών προς αυτά, είναι στον άμεσο σχεδιασμό της κυβέρνησης, όπως επανέλαβε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Δεν τίθεται θέμα απελευθέρωσης του καθεστώτος της βίζας για τους Τούρκους πολίτες υπό τις παρούσες συνθήκες, τονίζει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ο οποίος ωστόσο αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

Η σημερινή επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγία Πετρούπολη σχολιάζεται ποικιλοτρόπως στον γερμανόφωνο τύπο, ενώ δεν λείπουν τα δημοσιεύματα για την προσφυγική κρίση και τις συνέπειές της.
Επίθεση σε βάρος του καταγγέλλει ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου «τη Δευτέρα 8/8/2016 κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Δημάρχου Περάματος Ιωάννη Λαγουδάκη στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», παρουσία της συζύγου του και μελών της Δημοτικής Αρχής, ομάδα νεαρών παραβιάζοντας την είσοδο εισέβαλε στο χώρο και προέβη σε βανδαλισμούς.