espa pkm

Σάββατο, 20 Ιουνίου 2026, 3:40:05 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Νέα τροπολογία κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας για την ιδιωτική εκπαίδευση - τις προηγούμενες φορές είχε αποσυρθεί. Με αυτή καθορίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα (επιπλέον «φροντιστήρια» που προσφέρονταν από την ιδιωτική εκπαίδευση ως τώρα) αλλά και το πλαίσιο των εργασιακών δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 02:50

Αρση ασυλίας βουλευτών της ΧΑ

Υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού και Νίκου Μίχου, η υπόθεση των οποίων αφορά επεισόδια σε καταλήψεις, τάχθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία τα κόμματα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο πρακτορείο ειδήσεων που πρόσκειται στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος φέρεται να δείχνει τους δύο δράστες της επίθεσης στην εκκλησία στη Γαλλία να ορκίζονται πίστη στον ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι αποτάσσονται πάνω από 2.400 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και κλείνουν πάνω από 130 Mέσα Eνημέρωσης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, καθώς διευρύνεται το κύμα των εκκαθαρίσεων μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Εκκενώθηκε ένα εμπορικό κέντρο στην Βρέμη έπειτα από ύποπτες ενέργειες ενός 19χρονου Αλγερινού, ανακοίνωσε η αστυνομία της Βρέμης.

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, οι Αρχές έλαβαν πληροφορίες για «ύποπτες κινήσεις» ενός ατόμου στο εμπορικό κέντρο Weserpark και προσπάθησαν να το εντοπίσουν.

Επίσκεψη στο νομό Κιλκίς πραγματοποίησε την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 ο Τομεάρχης Αγροτικού της ΝΔ κ. Γ. Κασαπίδης – Βουλευτής Ν. Κοζάνης.

Ένας μικρό θάυμα σημειώθηκε στο ν. Κιλκίς αναφορικά με την “αβρόχοις ποσίν” διέλευση του κτηνοτροφικού μας κεφαλαίου από τις “συμπληγάδες” της νόσου της οζώδους δρεματίτιδας.

Η ιδέα της αποστολής γραμμάτων από τη Γερμανία μου ήρθε διαβάζοντας τα «Γράμματα από την Αμερική» του φίλου Μάνου Ματσαγγάνη[i]. Σκέφτηκα πως ίσως είχε κάποιο ενδιαφέρον για τους αναγνώστες των Ειδήσεων, τους Κιλκισιώτες και τις Κιλκισιώτισσες εντός και εκτός νομού, να σχολιάζω σε τακτά διαστήματα την καθημερινότητα, τα γεγονότα και την πολιτική στη χώρα όπου ζω εδώ και έναν χρόνο. Πολλοί από τους συμπατριώτες μου υπήρξαν οι ίδιοι μετανάστες ή έχουν παιδιά, αδέλφια, φίλους στη Γερμανία, και πιθανόν να ενδιαφέρονται να μάθουν κάποια πράγματα πέρα από τις επίσημες ανταποκρίσεις των μέσων ενημέρωσης και τις προσωπικές αφηγήσεις φίλων και συγγενών. Η οπτική μου θα είναι μιας «νεο-μετανάστριας», ενός ανθρώπου που έχει σπουδάσει, ζήσει και δουλέψει και στις δυο χώρες, και από αυτήν (την μάλλον προνομιακή) θέση μπορεί να αναστοχαστεί και να συγκρίνει τρόπους ζωής, πολιτικές και συμπεριφορές. Έκανα την πρόταση στον Κώστα Τερζενίδη, ο οποίος δέχτηκε με ενθουσιασμό, και ιδού το πρώτο μου γράμμα.

 


[i]Μάνος Ματσαγγάνης, Γράμματα από την Αμερική, εκδ. Κριτική, 2016.

 

Πριν από έναν περίπου χρόνο, στις 22 Ιουνίου του 2015 έφυγα από την Αθήνα και προσγειώθηκα στο αεροδρόμιο του Ντύσσελντορφ. Ήταν ταυτόχρονα αναχώρηση και επιστροφή το ταξίδι αυτό. Αναχώρηση από την πατρίδα και επιστροφή σε μια θετή πατρίδα.

Τη σύλληψη αρχηγικού μέλους της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας» ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Το εν λόγω πρόσωπο κατηγορείται ότι συμμετείχε σε χθεσινή εξόρμηση της ομάδας εναντίον της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Το ΚΕΚ-Κέντρο Δια Βίου Μάθησης2  Επιμορφωτική Κιλκίς στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Κύπρου (ΣΕΗΚ), υλοποίησε συνάντηση ενημέρωσης στην Κύπρο με σκοπό την παρουσίαση του προγράμματος Erasmus+ και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών ευκαιριών χρηματοδότησης γενικότερα.