espa pkm

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2026, 10:35:05 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

«Η κυβέρνηση για μάτια του κόσμου εμφανίζεται να κάνει ανακαίνιση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στην πραγματικότητα το βγάζει στο σφυρί». Αυτό τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σημειώνοντας ότι «το ΕΣΥ βαράει διάλυση εξαιτίας των σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ασκεί.
Υπό μερικό έλεγχο είναι τη Δευτέρα η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στους Γόννους της Λάρισας.

Επί τόπου βρίσκονται 22 οχήματα με 75 πυροσβέστες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ήδη έχουν αποτεφρωθεί περίπου 50.000 στρέμματα, κυρίως ελιές.
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο τούρκος ομόλογός του Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Κατά τη συνομιλία τους, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε στον τούρκο πρωθυπουργό την στήριξη της Ελλάδας στη Δημοκρατία, τη συνταγματική νομιμότητα και την εκλεγμένη κυβέρνηση στην Τουρκία.
«Επειδή η Τουρκία βρίσκεται σε μία περίεργη κατάσταση- δεν έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση αυτήν τη στιγμή- πάντοτε έχεις μία ανησυχία και με αυτήν την έννοια περιμένεις και παίρνεις τα μέτρα σου», παρατήρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, για τις εξελίξεις στην Τουρκία μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Εμφανή σημάδια κακοποίησης φέρουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα, σε φωτογραφίες και βίντεο που δίνει στη δημοσιότητα η Τουρκία.

Οι φωτογραφίες δείχνουν υψηλόβαθμους στρατιωτικούς με πληγές στο πρόσωπο.
Την προσφυγή στη Δικαιοσύνη «ενάντια στην παράδοση των ελληνικών τραπεζών στον έλεγχο των δανειστών», ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ΟΤΟΕ.

«Στην Ελλάδα μετά τις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων και τις τρεις διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις, οι τράπεζες, δυστυχώς, απώλεσαν ακόμα και τα στοιχειώδη εθνικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά που είχαν, αφού παραδόθηκαν -με ευθύνη της κυβέρνησης- στον έλεγχο των δανειστών» αναφέρει η ΟΤΟΕ στην ανακοίνωση της και προσθέτει:
Χημικές τουαλέτες, ντους, εγκαταστάσεις συσσιτίων έχουν μεταφέρει οι κατασκηνωτές του «No borders camp» μέσα στον χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπου και μετέφεραν ήδη με πούλμαν που μίσθωσαν περίπου 200 πρόσφυγες.
Επέκταση του ελληνογερμανικού προγράμματος συνεργασίας στον τομέα της έρευνας με τη χρηματοδότηση έργων που αφορούν στους τομείς της υγείας, της βιο-οικονομίας, της ενέργειας,καθώς και σε διεπιστημονική συνεργασία στους τομείς των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, πολιτισμού και τουρισμού, συμφώνησαν ο κοινοβουλευτικός υφυπουργός του Ομοσπονδιακού υπουργείου Παιδείας και Έρευνας (BMBF) κ.
Εβδομήντα τέσσερις μαθητές από 55 διαφορετικά λύκεια από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν το 7ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (YES Program) που ολοκληρώθηκε στις 7 Ιουλίου, με στόχο την ανάδειξη της νεανικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.
Παρατείνεται για μια ημέρα η συζήτηση επί του εκλογικού νόμου ο οποίος αντί για Τετάρτη θα ψηφιστεί τελικώς την Πέμπτη το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρωτοβουλία για την παράταση αυτή ανήκει στην κυβέρνηση, ενώ υπήρξε σχετική ενημέρωση των κομμάτων από τον Πρόεδρο της Βουλής Ν.