espa pkm

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2026, 9:34:24 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr


Τεράστιες ουρές σχηματίζονται έξω από τα γραφεία ανταλλαγής συναλλάγματος υπό το φόβο να επικρατήσει το Brexit στο σημερινό δημοψήφισμα.

Πολλοί είναι εκείνοι που σπεύδουν στα κατά τόπους γραφεία συναλλάγματος για να αλλάξουν λίρες σε ευρώ ή δολάρια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη δημιουργηθεί προβλήματα ρευστότητας.
Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κυρία Βασιλική Θάνου γνωστοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης με επίσημη ανακοίνωσή της ότι έστειλε εξώδικη δήλωση - πρόσκληση τόσο στον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο, όσο και στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τους καλεί μέσα σε προθεσμία 10 ημερών να αποκαταστήσουν προσβολή της προσωπικότητά της.
Την ίδια στιγμή που η Hellenic Seaways ξεκίνησε τα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη για Σποράδες βρίσκεται σε στάση αναμονής και για την έναρξη των δρομολογίων από Θεσσαλονίκη και Πειραιά για Σμύρνη που αναμένονταν να ξεκινήσει στα μέσα Ιουνίου.
Πέντε πλήρη εργαστήρια υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων χασίς είχαν στήσει σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους σπιτιού σε περιοχή του δήμου Χερσονήσου στο Ηράκλειο Κρήτης ένας 26χρονος, ένας 37χρονος κι ένας 38χρονος, που συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, από το τοπικό Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.
«Δεν έχουν διαπραχθεί αδικήματα» αναφέρει ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος, σε ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε με αφορμή την αρχειοθέτηση έρευνας που διενεργούσε η εισαγγελέας Εφετών, Αθηνά Θεοδωροπούλου, για τη Λαϊκή Τράπεζα.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της εισαγγελικής λειτουργού αλλά και της Εισαγγελίας Εφετών που ενέκρινε την αρχειοθέτηση του φακέλου, η έρευνα αρχειοθετήθηκε, μετά από περίπου ένα χρόνο διενέργειάς της, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία για την τέλεση των αδικημάτων που ερευνήθηκαν και αφορούσαν ενέργειες στελεχών της τράπεζας.

Τη δημιουργία 500 θέσεων μέχρι τον Ιούλιο για την φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών και παράλληλα την καθιέρωση εθελοντικού προγράμματος για την οικιοθελή επιστροφή μεταναστών στις χώρες προέλευσης τους, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Σε τακτικές... «ανορθόδοξου» πολέμου κατέφυγαν οι Δημοκρατικοί στην Βουλή των ΗΠΑ -υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικανών- απαιτώντας να συζητηθούν και να ψηφιστούν μέτρα για περιορισμό της οπλοκατοχής: Οι βουλευτές της μειοψηφίας έκαναν καθιστική διαμαρτυρία κατάληψη στην αίθουσα, το ρεπουμπλικανικό προεδρείο διέκοψε τη συνεδρίαση αλλά οι «καταληψίες» μετέδιδαν από τα κινητά τους τη συνέχιση της διαμαρτυρίας.
Υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας στα σκοτεινά σύννεφα του λαϊκιστικού ευρωσκεπτικισμού που μαζεύονται πάνω από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Στις Βρυξέλλες και σε μια σειρά από πρωτεύουσες της Ευρώπης οι ηγέτες γνωρίζουν ότι η ΕΕ πρέπει να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη δυσαρέσκεια και ότι - επιτέλους - μπορεί να κερδίσει πολιτικό κεφάλαιο αν το πράξει.
Νεκρός στη διάρκεια συμπλοκής έπεσε λίγο μετά τις 09.30 της Πέμπτης στον καταυλισμό φιλοξενίας στη Σούδα της Χίου ένας 32χρονος πρόσφυγας.

Στον καυγά, για άγνωστη μέχρις στιγμής αιτία, ενεπλάκησαν τρεις Αιγύπτιοι.
Νεκρός στο κρεβάτι του βρέθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης ένας 19χρονος στρατιώτης, σε μονάδα στον Προβατώνα του Έβρου.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού, κατά το πρωινό εγερτήριο ο στρατιώτης Θ.