Τρίτη, 13 Απριλίου 2021, 4:31:39 πμ
etpa
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ένας υπάλληλος βενζινάδικου κατηγορείται ότι σκηνοθέτησε ένοπλη ληστεία στην επιχείρηση όπου εργαζόταν, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για 46χρονο Έλληνα που φέρεται να εμπλέκεται ως ηθικός αυτουργός και σε δεύτερη ληστεία που έγινε στο ίδιο πρατήριο βενζίνης, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ένα πολύ δυσάρεστο συμβάν έλαβε χώρα τα ξημερώματα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, καθώς ένας νεαρός έπεσε στο κενό από την ταράτσα τετραώροφης πολυκατοικίας.

Ο νεαρός φέρεται να είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και οι πρώτες ενδείξεις “οδηγούν” σε απόπειρα αυτοκτονίας, χωρίς να αποκλείεται η περίπτωση ατυχήματος.

Συμπληρώνονται φέτος ογδόντα χρόνια από τη μαύρη άνοιξη του 1941.

Στις 8 Απριλίου τα άρματα μάχης του Ναζισμού εισβάλλουν στο ελληνικό έδαφος μέσω της Δοϊράνης και εξουδετερώνουν τη φρουρά του μεθοριακού φυλακίου Ακρίτα.

Αγαθοπούλου: «Είσαστε επικίνδυνοι! Βαφτίζετε τα rapid tests σε self tests αγνοώντας την κρισιμότητα και επικινδυνότητα της κατάστασης».

Οι Βιβλιοθήκες της Μακεδονίας, με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να τιμήσουν την επέτειο των 200 χρόνων από την  έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, μέσα από μια διαδημοτική έκθεση τεκμηρίων. Συμμετέχουν και οι Βιβλιοθήκες Πολυκάστρου και «Δημήτριος Ε. Οικονόμου» Αξιούπολης του Δήμου Παιονίας.

    Ο κύριος κορμός της Έκθεσης αποτελείται από περιγραφικά λάβαρα (τα γνωστά «μπάνερς») τα οποία δημιούργησε η κάθε βιβλιοθήκη χωριστά, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, με σκοπό την ανάδειξη των ιστορικών γεγονότων της περιόδου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στην περιοχή της. Παράλληλα, στο πλαίσιο αυτό της διαδημοτικής δράσης παρουσιάζονται  ιστορικά κειμήλια που χρησιμοποιούσαν  οι Έλληνες το 1821 από τη συλλογή του Βασίλη Νικόλτσιου.

    Οι Βιβλιοθήκες Πολυκάστρου και «Δημήτριος Ε. Οικονόμου» Αξιούπολης του Δήμου μας συμμετείχαν, από κοινού,  με δύο λάβαρα («μπάνερς»). Στο πρώτο λάβαρο («μπάνερ») προτάσσονται πληροφορίες για την προεπαναστατική περίοδο και γεγονότα της επανάστασης που διαδραματίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Παιονίας ενώ στο δεύτερο αναφέρονται οι Αγωνιστές του 1821 και επακόλουθα της επανάστασης στην Παιονία.

    Ο Δήμος Παιονίας επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον συνδημότη μας κ. Καραθόδωρο Χρήστο του Δημητρίου  του οποίου η εθελοντική  συνεισφορά στην γενικότερη συγκέντρωση του υλικού και τη δημιουργία των μπάνερς υπήρξε καθοριστική. Επίσης ο Δήμος επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες του και προς τον κ. Ίντο Χρήστο, συνταξιούχο εκπαιδευτικό και συγγραφέα, για τις κατευθυντήριες οδηγίες και για την πολύτιμη συνδρομή του σε όλη την προσπάθεια.

    Η έκθεση ξεκίνησε στις 5 Απριλίου 2021 από τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε όλες τις πόλεις που συμμετείχαν. Στο Δήμο Παιονίας θα φιλοξενηθεί στην έδρα του Δήμου, στο Πολύκαστρο, το χρονικό διάστημα από τις 16 Ιουνίου έως 29 Ιουνίου 2021, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα «Πολυκαστρινά».

    Στην έκθεση συμμετέχουν οι ακόλουθοι φορείς:

 1. Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, 2. Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, 3. Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας, 4. Δημοτική Βιβλιοθήκη Αξιούπολης «Δημήτριος Ε. Οικονόμου», 5. Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης, 6. Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, 7. Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, 8. Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος», 9. Κοβεντάρειος Βιβλιοθήκη Κοζάνης 10. Δημοτική Βιβλιοθήκη Λαγκαδά 11. Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου, 12. Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας, 13. Δημοτική Βιβλιοθήκη Ν. Μουδανιών, 14. Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος 15. Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου, 16. Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου, 17. Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας 18. Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών, 19. Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας 20. Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, 21. Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σιάτιστας «Μανούσεια» 22. Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Φλώρινας «Βασιλικής Πιτόσκα» 23. Πολεμικό Μουσείο Γ΄Σ.Σ. Θεσσαλονίκης.

Απεβίωσε σε ηλικία μόλις 52 ετών μετά από μάχη με τον κορωνοϊό ο γνωστός σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης.  Τις τελευταίες ημέρες νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σερρών. Είχε συνεργαστεί με εφημερίδες, περιοδικά και τηλεοπτικούς σταθμούς και επί χρόνια παρουσίασε σε σταθμούς σε όλη την Ελλάδα την εκπομπή με μαθήματα σκίτσου και ζωγραφικής «Καρέ-καρέ».

Η προστασία των μνημείων πολιτισμού και η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς εν γένει, στα όρια του δήμου Παιονίας, θα αποτελεί το αντικείμενο ενδιαφέροντος της ομάδας εργασίας που συγκρότησε ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης με την αρ. πρ. 5342 απόφαση της 5-4-2021.

Με το 50% των εκθετών συνεχίζει τη λειτουργία της η λαϊκή αγορά του Κιλκίς, πλήρως προσαρμοζόμενη στις έκτακτες υγειονομικές ρυθμίσεις για την αποτροπή διασποράς της Covid – 19.

Εν μέσω τρίτου κύματος πανδημίας, με το σύστημα υγείας να παραμένει αθωράκιστο και το νομό να βυθίζεται, για άλλη μια φορά, στο κόκκινο, κυβέρνηση, διοίκηση και αντιπολίτευση στο Δήμο Παιονίας απέδειξαν ξανά ότι μόνο τους δημότες της Παιονίας, στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και φτωχοί αγρότες, δεν υπηρετούν, παίρνοντας “δέκα με τόνο” στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Με ένα μακροσκελές κείμενο στη σελίδα του στο Facebook ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, απάντησε στο πλήθος αρνητικών σχολίων για τη στάση του απέναντι στην Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν στην Άγκυρα με τον Ερντογάν.