espa pkm

Σάββατο, 6 Ιουνίου 2026, 2:51:30 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

«Δεν είναι ζήτημα καν μήνα, αλλά ζήτημα εβδομάδας ή εβδομάδων» να είναι έτοιμες οι νέες εγκαταστάσεις και να μεταφερθούν εκεί οι πρόσφυγες που βρίσκονται στον καταυλισμό της Ειδομένης δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης.
«Η κυβέρνηση δεν τολμά να απελευθερώσει την οικονομία και το αποτέλεσμα είναι ένα: φόροι, φόροι, φόροι», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή και το πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Κατά την άφιξή του στην Κρήτη ο κ.
Κατατέθηκε στη Βουλή, γύρω στις 10 μ.μ. το βράδυ της Τετάρτης, το πολυνομοσχέδιο με τους έμμεσους φόρους ύψους 1,8 δισ. ευρώ. Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφισθεί την Κυριακή.

Σημειώνεται ότι δεν συμπεριελήφθη, τελικά, στο κείμενο ο «κόφτης» των δημοσίων δαπανών.
Στο "μικροσκόπιο" της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται από τα μεσάνυχτα το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση με τα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση από τους θεσμούς, ενώ η τελική στάση της Ν.Δ. στην ψηφοφορία θα οριστικοποιηθεί σήμερα μετά από τη μεσημεριανή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου του κόμματος στις 11:00 το πρωί.
Με εκδηλώσεις, που ξεκινούν σήμερα, Πέμπτη και κορυφώνονται την Κυριακή, τιμάται η ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στα Ιωάννινα, περιοχή που δέχτηκε χιλιάδες ξεριζωμένους Πόντιους.

Από την επαρχία Ντούστε του Πόντου και το χωριό Γενίερ, από το Τοκάτι, από τη Σαμψούντα και τα γύρω χωριά, έπειτα από δύο και πλέον χρόνια περιπλάνησης και ταλαιπωρίας, στα μικρασιατικά παράλια, τον Πειραιά, την Πρέβεζα, στις 14 Ιουλίου του 1923 εγκαταστάθηκαν έξω από τα Ιωαννινα σε βαλτώδη περιοχή οι πρώτοι 2.860 Έλληνες του Πόντου.


Με τον υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά συναντήθηκαν την Πέμπτη το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ.
Σύμφωνα με τον διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνο Λιντζεράκο, το αεροσκάφος εξήλθε του ελληνικού FIR στις 03:26 (ώρα Ελλάδας) κι ενώ πετούσε στα 37.000 πόδια και η ταχύτητά του ήταν 519 μίλια.
Στη Ρώμη μεταβαίνει την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας για τη δεύτερη συνάντηση των ευρωπαίων Σοσιαλιστών Ηγετών.

Ειδικότερα, στην εν λόγω συνάντηση θα συμμετέχουν: ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα, ο νέος Καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν, ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ, ο Ισπανός Πέδρο Σάντσες καθώς και ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Χάθηκε το πρωί της Πέμπτης από τα ραντάρ αεροπλάνο της Egyptair που εκτελούσε την πτήση Κάιρο-Παρίσι.

Πηγή: Το Βήμα

Στο μάθημα των Μαθηματικών θα εξεταστούν σήμερα, Πέμπτη οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που εξετάζονται με το νέο σύστημα και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ της ομάδας Α' του παλαιού συστήματος.

Στη συνέχεια, την Παρασκευή 20 Μαΐου, οι Πανελλαδικές για τους υποψήφιους των γενικών λυκείων (με το παλιό και το νέο σύστημα) θα συνεχιστούν με τις εξετάσεις στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και στην Ιστορία, αμφότερα γενικής Παιδείας.