espa pkm

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2026, 7:35:57 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Με την εφαρμογή της συμφωνίας για το προσφυγικό και το σφάγισμα του Βαλκανικού Διαδρόμου, οι αριθμοί μεταναστών και προσφύγων που φτάνουν στην Ιταλία μέσω Μεσογείου ξεπέρασαν για πρώτη φορά σε σχεδόν έναν χρόνο εκείνους που φτάνουν στο Αιγαίο.
Στόχος επίθεσης έγιναν τα ξημερώματα της Παρασκευής δύο γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική.

Στη 01.00 το πρωί, άγνωστοι έσπασαν τη τζαμαρία της τοπικής οργάνωσης Χαλανδρίου, επί των οδών Περικλέους 12 και Σόλωνος.
Στον «αέρα» βρίσκεται η νομιμότητα του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς ο πρώην πρόεδρος του Αθανάσιος Γιαννόπουλος κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα για την ακύρωση της υπουργικής απόφασης βάσει της οποίας παύθηκε από τα καθήκοντά του.
Υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών και ιδιώτης λογιστής συνελήφθησαν την Πέμπτη στη Νέα Σμύρνη, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, αντίστοιχα.
Δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή η οποιαδήποτε λύση του Κυπριακού, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στην τελετή αποκαλυπτηρίων προτομής του ήρωα της ΕΟΚΑ, Γρηγόρη Αυξεντίου.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι η μάχη πρέπει να δοθεί με αποφασιστικότητα, προσμετρώντας δυνάμεις και δυνατότητες, αλλά και καταγράφοντας τις συνέπειες από την παρέλευση του χρόνου.

Την επανεμφάνισή του αναμένεται να κάνει το Σάββατο, στο 4o συνέδριο του φιλελεύθερου κόμματος «Δράση», ένα σημαντικό τμήμα του μετώπου του «Ναι» στο δημοψήφισμα του περασμένου καλοκαιριού.

Σε μια περίοδο που είχαν πυκνώσει οι πληροφορίες και τα σενάρια για συμπόρευση ή συμμαχία πολλών πολιτικών που στήριξαν το «Ναι», αλλά αρκετές δυνάμεις αναπροσαρμόζουν την στρατηγική τους μετά την διαφαινόμενη συμφωνία κυβέρνησης και πιστωτών ενόψει του Eurogroup της 24ης Μαΐου, το συνέδριο της «Δράσης» αποτελεί μια ενδιαφέρουσα σύναξη.

Η αμερικανική Μυστική Υπηρεσία, η υπηρεσία υπεύθυνη για την ασφάλεια του εκάστοτε προέδρου των ΗΠΑ, έχει ανοίξει έρευνα σε βάρος του πρώην μπάτλερ του Ντόναλντ Τραμπ που, ούτε λίγο ούτε πολύ, κάλεσε.
Σχεδόν καθημερινές έχουν γίνει ξανά οι επιθέσεις στο Ιράκ, με δύο νέα περιστατικά με συνολικά τουλάχιστον 16 νεκρούς να βάζουν ξανά στόχο τους σιίτες.

Η πρώτη επίθεση έγινε με έφοδο ενόπλων σε καφετέρια στο Μπαλάντ, βόρεια της Βαγδάτης, η δεύτερη με βομβιστή καμικάζι σε κοντινή αγορά.



Εκδηλώσεις με επίκεντρο τη θάλασσα ξεκινούν από σήμερα και θα διαρκέσουν για περίπου ένα μήνα στον Πειραιά.

Η αρχή γίνεται από την Παρασκευή 13 Μαΐου με την έναρξη του East Med Yacht Show στη Μαρίνα Ζέας, ακολουθούν οι «Ημέρες Θάλασσας» του Δήμου Πειραιά και τέλος η διοργάνωση εκδηλώσεων λόγω της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης Ποσειδώνια.
Στόχος επίθεσης έγιναν τα ξημερώματα της Παρασκευής δύο γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική.

Στη 01.00 το πρωί, άγνωστοι έσπασαν τη τζαμαρία της τοπικής οργάνωσης Χαλανδρίου, επί των οδών Περικλέους 12 και Σόλωνος.