Ο στρατός του Ισραήλ ζήτησε από τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας να απομακρυνθούν από διάφορες περιοχές στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα εν μέσω εντατικοποίησης των στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Κ. Βιολιτζής: Η Δ.Ο.Υ. Κιλκίς να Αναβαθμιστεί σε Περιφερειακό Κέντρο Παροχής Οικονομικών Υπηρεσιών: ΚΕΦΟΔΕ, ΕΛΚΕ, ΚΕΒΕΙΣ, ΚΕΦΟΚ
«Τώρα είναι η ώρα η Δ.Ο.Υ. Κιλκίς να Αναβαθμιστεί σε Περιφερειακό Κέντρο Παροχής Οικονομικών Υπηρεσιών: ΚΕΦΟΔΕ, ΕΛΚΕ, ΚΕΒΕΙΣ, ΚΕΦΟΚ», επισημαίνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Κώστας Βιολιτζής, με επιστολή του προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη.
Στρατός Ισραήλ: Κάλεσμα για άμεση απομάκρυνση αμάχων από περιοχές της Λωρίδας της Γάζας
Γάζα: Εντολή των IDF για εκκένωση της Χαν Γιουνίς – Σοκαριστικά ποσοστά καταστροφής σπιτιών
Εντολή εκκένωσης στη Χαν Γιουνίς από IDF καθώς το 92% των σπιτιών στη Γάζα έχει καταστραφεί ή ζημιωθεί. Ο ισραηλινός στρατός έχει διατάξει τους κατοίκους της Χαν Γιουνίς, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Γάζας, να εγκαταλείψουν άμεσα την περιοχή, προειδοποιώντας για μια επικείμενη και χωρίς προηγούμενο στρατιωτική επίθεση.
Η POLITIC στο Βουκουρέστι: Νύχτα νίκης και πανηγυρισμών για τον φιλοευρωπαίο Νικουσόρ Νταν (Βίντεο)
Το Βουκουρέστι δεν κοιμήθηκε χθες το βράδυ, καθώς οι κάτοικοί του πανηγύρισαν την εκλογή του φιλοευρωπαίου δημάρχου της πόλης, Νικουσόρ Νταν, στην προεδρία της Ρουμανίας.
Σημαντική πρόοδος στην παραγωγή δορυφόρων χαμηλής τροχιάς στην Ελλάδα από ευρωπαϊκή εταιρεία
Τεχνογνωσία αιχμής στους γεωστατικούς αλλά και στους χαμηλής τροχιάς δορυφόρους αποκτά η Ελλάδα το επόμενο διάστημα. «Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ανακοινώσουμε ένα πολύ μεγάλο ευρωπαϊκό έργο για τον δορυφόρο Hellas Sat 5, ένα έργο το οποίο θα γίνει σε συνεργασία με την γαλλική κυβέρνηση.
Εγκαινιάστηκε το νέο πιστοποιημένο πάρκο σκύλων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Ένα ακόμη πάρκο σκύλων, το δεύτερο πιστοποιημένο στον δήμο Θεσσαλονίκης, εγκαινιάστηκε το μεσημέρι στο πάρκο Ξαρχάκου, στο κέντρο της πόλης. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες κατοικιδίων άλλοι τρεις χώροι, στο πάρκο Νέας Ελβετίας, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς και στη Νέα Παραλία.
Μνήμη και αναγνώριση: Εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ποντίων
Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στο προαύλιο του μητροπολιτικού Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Καλαμαριά, τιμήθηκε η μνήμη των θυμάτων του Πόντου από την αδελφότητα «Κρωμναίων» της Καλαμαριάς και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων.
Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Μαΐου 2025 ο εορτασμός της 107ης Επετείου της Μάχης του Σκρα
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σεβασμό στην ιστορική μνήμη των ηρώων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Μαΐου 2025 ο εορτασμός της 107ης Επετείου της Μάχης του Σκρα.
ΚΚΕ Κιλκίς: Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων - Παλεύουμε ώστε οι λαοί να μην ξαναζήσουν τέτοια εγκλήματα
Τιμάμε την 19η Μαΐου, την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, ημέρα μνήμης για τους λαούς όλου του κόσμου.
Βασίλης Χ. Παπαδόπουλος (1940-2025) - Ο αποχαιρετισμός από την οικογένειά του
Λένε πως ο θάνατος γονιμοποιεί το μέλλον. Αυτό δεν είναι μόνο η αναγκαία διαλεκτική εξέλιξη της πραγματικότητας αλλά συνυφαίνεται με την ίδια τη ζωή, την πορεία της ζωής κάθε ανθρώπου· έτσι βέβαια και την πορεία της ζωής του Βασίλη Παπαδόπουλου που «έφυγε» στις 13-5-2025.