espa pkm

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2026, 2:29:35 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Μια έφηβη Καθολική κοπέλα που προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ αποβλήθηκε από το σχολείο της στα ανατολικά προάστια του Παρισιού, διότι φορούσε πολύ μακριά φούστα.

Ο λυκειάρχης του σχολείου στο Montereau-Fault-Yonne είπε στην 16χρονη μαθήτρια ότι το μήκος της φούστας της σήμαινε ότι είναι ένα «επιδεικτικό θρησκευτικό σύμβολο» - κάτι που απαγορεύεται στα δημόσια σχολεία στη Γαλλία από το 2004.

«Μέτωπο» με το προεδρείο της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος άνοιξε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας με αφορμή ανακοίνωση σχετικά με το ΠΔ 44/2016 που προβλέπει τα προσόντα, προϋποθέσεις, κωλύματα κατάταξης, κατηγορίες υποψηφίων και διαδικασία για την εισαγωγή στη Σχολή Πυροσβεστών και στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
Πολυμελές κύκλωμα που ασχολούνταν με την εισαγωγή και μεταφορά στην Ελλάδα μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, αλλά και στη μεταφορά τους σε άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε επιχειρήσεις που έγιναν σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Με το επιστημονικό κύρος καθηγητών από τα τρία Τμήματα Φαρμακευτικής της χώρας και από Ιατρικές Σχολές, καθώς και τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων στον χώρο της Ιατρικής και της Φαρμακευτικής, θα διεξαχθεί το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής, που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στις 14 και 15 Μαΐου 2016, στη Θεσσαλονίκη.
Το συριακό και η κατάσταση στην Ουκρανία θα συζητηθούν στη συνάντηση που θα έχουν στο Παρίσι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι με τον γάλλο ομόλογό του Ζαν-Μαρκ Ερό.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ξεκινά τετραήμερη επίσκεψη στη Γαλλία και τη Βρετανία.
Στους 54.341 ανέρχονται οι πρόσφυγες τη Δευτέρα στην ελληνική επικράτεια, εκ των οποίων οι 74 είναι νέες αφίξεις.

Πάνω από τους μισούς πρόσφυγες καταγράφηκαν στη βόρεια Ελλάδα (29.298), με τους περισσότερους να παραμένουν στον καταυλισμό της Ειδομένης (9.813), στο Χέρσο του Κιλκίς (3.987) και στο Πολύκαστρο της Νέας Καβάλας (3.979).
Το ακέφαλο πτώμα ενός άνδρα αντίκρισε στις 7 το πρωί της Δευτέρας ο ιδιοκτήτης στάβλου, σε απομονωμένη περιοχή στη θέση Ποταμιά, κοντά στο χωριό Γλυκή στη Θεσπρωτία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το κεφάλι το οποίο είχε αποκοπεί με βίαιο τρόπο με αιχμηρό αντικείμενο, δεν έχει ακόμα βρεθεί.
Συνελήφθη στα Τρίκαλα από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ) Τρικάλων, ένας 57χρονος πολίτης Αλβανίας, ο οποίος φέρεται να μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας τρεις παράτυπους αλλοδαπούς.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί ο 57χρονος βρέθηκε να οδηγεί ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και να μεταφέρει προς το εσωτερικό της χώρας τρεις αλλοδαπούς, δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 23 και 22 ετών και μία 30χρονη πολίτη Ρωσίας, οι οποίοι φέρονται ότι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και συνελήφθησαν.
Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), όπου με την έλευση αντιπροσωπείας υποψήφιων αγοραστών, της φιλιππινέζικης International Container Terminal Services, Inc (ICTS), οι εργαζόμενοι κινητοποιήθηκαν, πολιορκώντας τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ).
Ευθέως αμφισβήτησε τη μαζικότητα των χθεσινών συγκεντρώσεων ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι εάν το νομοσχέδιο ήταν πράγματι καρμανιόλα, "θα έτρεμε η γη έξω από τη Βουλή".

«Είδαμε ότι υπήρχαν διαμαρτυρίες από τις οργανώσεις, είδαμε και πόσος κόσμος μαζεύτηκε.