espa pkm

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2026, 1:51:25 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Την ανάγκη να αντιληφθεί η Τουρκία ότι πρέπει να εκπληρώσει στο ακέραιο τις δικές της υποχρεώσεις στο προσφυγικό υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του την Δευτέρα με αντιπροσωπεία του γαλλικού Κοινοβουλίου, η οποία επισκέπτεται την Ελλάδα με στόχο την αποτίμηση της επάρκειας των ευρωπαϊκών μηχανισμών όσον αφορά την αντιμετώπιση και διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος.
Ο ελληνικός κίνδυνος επικρέμαται ως «δαμόκλειος σπάθη» πάνω από το δημοψήφισμα της Βρετανίας για παραμονή ή αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ είναι ο τίτλος άρθρου του Σάιμον Νίξον στην Wall Street Journal.

Βερολίνο

Ήταν προσκλητήριο ιδιαίτερου τύπου. Έστω και για μια στιγμή, όσο κράτησε η εκφώνηση των ονομάτων τους, ήταν όλες και όλοι τους εκεί, τα 290 άτομα από την Ελλάδα, κυρίως γυναίκες, που κρατούνταν από το 1941 έως το 1945 φυλακισμένοι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ράβενσμπρουκ.

Έπειτα από 30 μέρες κατάληψη, άνοιξε το πρωί της Δευτέρας η σιδηροδρομική γραμμή στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Σε επιχείριση της αστυνομίας, νωρίς το πρωί, ζητήθηκε από τους πρόσφυγες να απομακρύνουν τις σκηνές που είχαν στήσει πάνω στις γραμμές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των συνόρων.
Συμβολική δίωρη κατάληψη στις φυλακές Χανίων πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα 18 Απριλίου οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ενώ η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας διατυπώνει σε επίσημη ανακοίνωσή της καταγγελίες και τακτικές της λογικής "αποφασίζουμε και διατάσσουμε", σε βάρος της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Στοιχεία που υποδεικνύουν κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας παρουσιάστηκαν στο 1ο Ιατρικό Συνέδριο Επαγγελματικής Πρακτικής που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Στους περισσότερους δήμους δεν υπάρχουν βασικές ιατρικές ειδικότητες, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να εξαναγκάζονται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για να βρουν τον γιατρό που χρειάζονται.
«Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη θέση της. Είναι έτοιμη να υλοποιήσει όσα προβλέπονται από τη συμφωνία του Ιουλίου του 2015. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τη Δετέρα ότι ανακάλυψε μια νέα σήραγγα η οποία κατασκευάστηκε από μαχητές της Χαμάς και εκτείνεται πολλές εκατοντάδες μέτρα από τη λωρίδα της Γάζας μέσα στο ισραηλινό έδαφος.
Το στρατόπεδο του «ναι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση διατηρεί το προβάδισμα των 7 ποσοστιαίων μονάδων εν όψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, αν και περισσότεροι ψηφοφόροι εμφανίζονται αναποφάσιστοι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης ComRes που δημοσιεύονται τη Δευτέρα στην Sun, το 45% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 38% τάσσεται υπέρ του Brexit.
Εισαγγελική έρευνα για τις ελλείψεις στα φάρμακα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά τις καταγγελίες του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου .

Αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης είναι η διερεύνηση των συγκεκριμένων καταγγελιών καθώς και η διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών φαρμακευτικών εταιρειών.