espa pkm

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2026, 1:50:23 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο επικεφαλής του Κεντρικού Συμβουλίου Μουσουλμάνων της Γερμανίας συγκρίνει τη στάση του αντιμεταναστευτικού, ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) απέναντι στην κοινότητα των μουσουλμάνων με εκείνη των Ναζί απέναντι στους Εβραίους.
«Καμία βάση αλήθειας δεν έχει, η φήμη που κυκλοφόρησε από προχθές στον Πειραιά και στο λιμάνι, ότι δήθεν το Υπουργείο Ναυτιλίας απαγόρευσε (!) εκδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και στους μετανάστες, την οποία οργανώνουν την Τετάρτη (20/04) εργατικά Σωματεία, Κινήσεις και πολιτικοί φορείς.
Απαντήσεις για όλα τα σοβαρά ζητήματα που έχουν ανακύψει τον τελευταίο καιρό και συνδέονται με την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δίνει με επίσημη ανακοίνωσή της η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου. Η ανώτατη δικαστική λειτουργός κάνει λόγο για βολές που δέχεται ο θεσμός του Προέδρου του Αρείου Πάγου και για «παραπληροφόρηση» αποδίδοντας όλα αυτά στο γεγονός ότι με την ευσυνείδητη άσκηση των καθηκόντων της «εμποδίζω μεγάλα διαπλεκόμενα συμφέροντα»
Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον Ισημερινό εξαιτίας του σεισμού 7,8 βαθμών ο οποίος έπληξε το δυτικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος Χόρχε Γκλας και πρόσθεσε ότι οι αρχές κηρύσσουν κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Στην κυκλοφορία παραδόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο οδικός άξονας Λεύκτρο - Σπάρτη, ο οποίος αποτελεί τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα.

«Θα συνεχίσουμε και θα τα καταφέρουμε και στα υπόλοιπα έργα» δήλωσε κατά τα εγκαίνια ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος επισήμανε ότι ο νέος οδικός άξονας είναι ο πρώτος που παραδίδεται σε κυκλοφορία με Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων εν λειτουργία.
Τον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη επισκέφθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μαζί με τον δήμαρχο Παιονίας, Χρήστο Γκουντενούδη, από όπου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι «απούσα».

Ο κ. Θεοδωράκης είδε από κοντά τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί και αφού ανέφερε ότι διακυβεύονται πολλά στην περιοχή, τόνισε την ανάγκη για άμεση εκκένωση του καταυλισμού στην Ειδομένη, προκειμένου να επανέλθει και η τοπική κοινωνία σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Νέα σχέδια για ένα σύμπλεγμα από έξι ουρανοξύστες στη Μαδρίτη φιλοδοξούν να «κλέψουν» από το Λονδίνο τον τίτλο της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας με τα υψηλότερα κτίρια.

Εταιρεία στη Μαδρίτη σχεδιάζει να κατασκευάσει τον υψηλότερο ουρανοξύστη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, που θα ξεπερνάει τα 310 μέτρα σε ύψος με 70 ορόφους, στο πλαίσιο ενός προγράμματος αστικής επέκτασης, στην επιχειρηματική περιοχή Chamartin στα βόρεια της ισπανικής πρωτεύουσας.
Πανελλαδική στάση εργασίας στους δήμους, από τις 11.30 το πρωί έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας, προκήρυξε για την Τρίτη 19 Απριλίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Την ίδια ώρα προγραμματίζει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.
Την ανάγκη να διασφαλιστεί η ελευθεροτυπία ως κόρη οφθαλμού υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη συνάντησή του με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού επισήμανε τη σημασία της δημοσιογραφικής αποστολής σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να διασφαλιστεί η ελευθεροτυπία και η ελευθερία των δημοσιογράφων να εκφράζονται, να εργάζονται και να υπηρετούν την αποστολή τους.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την πορεία της διαπραγμάτευσης ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης σημειώνοντας πως «τα μαντάτα είναι μαύρα» και πως «όσο ο κ. Τσίπρας συνεχίζει τη 'σκληρή διαπραγμάτευση' τόσο ο λογαριασμός μεγαλώνει».