espa pkm

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2026, 11:28:09 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η εκεχειρία μένει σε τεντωμένο σχοινί και οι συγκρούσεις μαίνονται, οι ειρηνευτικές συνομιλίες με την αντιπολίτευση στη Γενεύη προχωρούν ελάχιστα, όμως η Δαμασκός διενεργεί κοινοβουλευτικές εκλογές -τουλάχιστον στις περιοχές που ακόμη ελέγχονται από την συριακή κυβέρνηση.
Με επιστολή τους στην Κομισιόν, οι ιταλοί υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών διαμαρτύρονται στις Βρυξέλλες για την πρόθεση της Αυστρίας να «σφίξει» τα σύνορα στο Μπρένερ και να προετοιμάσει την κατασκευή φτάχτη, φοβούμενη εισροή προσφύγων και μεταναστών.
Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ έκανε λόγο για προσπάθειες «πραξικοπήματος» εναντίον της, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο αντιπρόεδρος Μισέλ Τέμερ είναι ένας από τους «συνωμότες».

Η Ρούσεφ είναι αντιμέτωπη με κατηγορίες για παραβίαση των νόμων του προϋπολογισμού της χώρας, προκειμένου να στηρίξει οικονομικά την επανεκλογή της, το 2014.
Η πολιτική ασύλου που προέκυψε από τις διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) με την Τουρκία τον Μάρτιο ετέθη σε εφαρμογή στις 4 Απριλίου, όταν 202 αιτούντες άσυλο απελάθηκαν από την Ελλάδα.
Ισχυρές δυνάμεις της ολλανδικής στρατονομίας απέκλεισαν τμήμα του αεροδρομίου του Άμστερνταμ τη νύχτα προς Τετάρτη, εξαιτίας ανησυχιών για «ύποπτη συμπεριφορά» ενός άνδρα.

Η κινητοποίηση κράτησε για ώρες και ο συναγερμός τελικά ήρθη τα ξημερώματα, με τον άνδρα να συλλαμβάνεται και την έρευνα για πιθανή ύπαρξη εκρηκτικών στις αποσκευές του να μην εντοπίζει επικίνδυνα υλικά.
Στους 2.154 ανέρχονται οι πρόσφυγες που διασώθηκαν το τελευταίο 24ωρο από μέλη της ιταλικής ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Σικελίας, ενώ τις τελευταίες δύο ημέρες έχουν διασωθεί συνολικά 4.000 άνθρωποι.
Την Τετάρτη 13 Απριλίου θα ψηφίσει η Ολομέλεια της Βουλής για τη συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής που θα εξετάσει τις δανειοδοτήσεις σε κόμματα και ΜΜΕ. Τη συγκρότηση της επιτροπής είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά.
Αν και η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, απαιτούνται περαιτέρω βελτιώσεις στο Σχέδιο Δράσης που κατέθεσε η χώρα μας για τη διόρθωση των σοβαρών ελλείψεων στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, καθώς και στην υλοποίησή του.

Να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους ζητεί από όλες τις πλευρές ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης ότι θα εισάγει προς ψήφιση στη Βουλή το φορολογικό και το ασφαλιστικό, ενώ δεν έχει κλείσει η συμφωνία με τους θεσμούς.

Στο Παρίσι θα μεταβεί εκτάκτως την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όπου θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, μετά και την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.