espa pkm

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2026, 4:41:08 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τη δυσκολία που έχει μερίδα των μουσουλμάνων της Βρετανίας απέναντι στις βρετανικές αξίες καταγράφει δημοσκόπηση για εκπομπή του Channel 4, κυρίως σε ζητήματα που αφορούν την οικογένεια, τη σεξουαλικότητα και το ρόλο της θρησκείας - όπου το «κέντρο βάρος» των απόψεων εμφανίζεται να αποκλίνει από τους υπόλοιπους Βρετανούς.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας «Liberation», ένας εκ των συλληφθέντων για τις επιθέσεις στι Βρυξέλλες, ομολόγησε σχέδιο για χτύπημα στη διάρκεια του EURO 2016, το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γαλλίας.

Τον τρόπο υγειονομικής φροντίδας των περίπου 2 εκατομμύριων ατόμων που έχουν απολέσει την ασφαλιστικη τους κάλυψη, παρουσίασε τη Δευτέρα σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Όπως εξήγησε, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη πρόσφατα, οι ανασφάλιστοι αποκτούν ισότιμη πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας, για ζητήματα περίθαλψης, όσο και για την φαρμακευτικής τους κάλυψη.

Μια νέα πτέρυγα, στην οποία θα λειτουργούν χειρουργεία, δομές διοίκησης και μονάδες αποστείρωσης και πλυντηρίων, πρόκειται να κατασκευαστεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ θα γίνουν και εργασίες ανακατασκευής της υπάρχουσας πτέρυγας των χειρουργείων.
Στην Αθήνα έρχεται τη Δευτέρα για επίσημη επίσκεψη, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα. Ο Πορτογάλος σοσιαλιστής πρωθυπουργός, που εξελέγη με πρόγραμμα ενάντια στην λιτότητα, φθάνει στην Αθήνα σε μία κρίσιμη συγκυρία, κατά την οποία η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης, και αναμένεται να εκφράσει τη στήριξή του στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Το πρώτο βήμα για να μπει η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης θα είναι η γρήγορη και επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην γαλλική εφημερίδα La Τribune.
Γενόμενος ο πιο υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος που απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της Χιροσίμα, ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι υπογράμμισε την ανάγκη εξάλειψης των πυρηνικών οπλοστασίων και το μήνυμα που αποπνέει η πόλη πως «ο πόλεμος πρέπει πάντα να είναι η ύστατη επιλογή».
Μία 43χρονη ανασύρθηκε νεκρή το βράδυ της Κυριακής από τη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το αυτοκίνητό της βρέθηκε στο νερό, στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής.

Από την Άμεση Δράση ειδοποιήθηκε η τοπική Λιμενική Αρχή και στο σημείο έσπευσαν περιπολικό σκάφος, το ΕΚΑΒ και δύτες της ΕΜΑΚ, που έβγαλαν από το όχημα και ανέσυραν τη 43χρονη.
Νέα προσπάθεια να πειστούν οι πρόσφυγες να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας θα καταβληθεί εκ νέου σήμερα, Δευτέρα, από στελέχη του λιμενικού σώματος στο λιμάνι του Πειραιά και ειδικότερα στην πύλη Ε2.
Πάνω από 327.000 ευρώ για την ενίσχυση καινοτόμων προγραμμάτων 24 αγροτικών συνεταιρισμών και τη στήριξη 850 οικογενειών διέθεσαν το 2015 ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» σε συνεργασία με τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox Christian Charities (IOCC).