espa pkm

Κυριακή, 31 Μαΐου 2026, 3:24:58 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επαγρυπνεί για ενδεχόμενες καταχρήσεις από την πλευρά της Τουρκίας κατά την εφαρμογή της συμφωνίας επαναπροώθησης προσφύγων και μεταναστών, δήλωσαν την Κυριακή ευρωπαίοι υπουργοί που επισκέφθηκαν την Κωνσταντινούπολη.
Σοβαρά επεισόδια με συμπλοκές και χρήση δακρυγόνων βρίσκονται σε εξέλιξη στον Πειραιά όταν ακροδεξιοί της Λαϊκής Πατριωτικής Ενωσης επιχείρησαν να εισβάλουν στο λιμάνι.

Ομάδες ακροδεξιών επιχείρησαν να εισβάλουν στο χώρο του λιμανιού από την πύλη Ε8 ,αλλά απωθήθηκαν από αστυνομικούς των ΜΑΤ που έκαναν χρήση δακρυγόνων.
Την παραίτησή του προανήγγειλε ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιάτσενιουκ ανοίγοντας το δρόμο για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης έπειτα από πολύμηνη κρίση με τον ίδιο στο επίκεντρο επικρίσεων για την επιδείνωση της οικονομίας και καθυστέρηση στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.
«Η κυβέρνηση παλεύει με όλες της τις δυνάμεις στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, σε πολλά ταυτόχρονα μέτωπα, από την Ειδομένη μέχρι τα νησιά» αναφέρει, με αφορμή τις σημερινές εξελίξεις στην Ειδομένη, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Στο κέντρο της Αθήνας φτάνει η πορεία που είχε ξεκινήσει πριν από μία εβδομάδα από την Πάτρα για την ανεργία, έχοντας ήδη περάσει το Χαϊδάρι.

Η πορεία αναμένεται να φτάσει στο Σύνταγμα το απόγευμα της Κυριακής, όπου και έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις υποστήριξης από ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΔΕ και ενώσεις συνταξιούχων.
Για το «ακατανόητο ξέσπασμα του πρωθυπουργού εναντίον του ΔΝΤ», τη «δίωξη της μεσαίας τάξης για να μην μειωθούν οι κρατικές δαπάνες, καθώς και για τις διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς, μιλά ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής.
«Πιστεύω πως η συνεννόηση είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση στις σημερινές συνθήκες. Λύση που μπορεί να δώσει η σημερινή Βουλή» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον κυπριακό Τύπο, επαναφέροντας το αίτημά της για παραίτηση της κυβέρνησης.
«Ταυτόχρονα με τη συζήτηση για το χρέος θα πρέπει να υπάρξει αναδιαμόρφωση της συμφωνίας σε σχέση με την ελευθερία και το εύρος νομοθέτησης από την ελληνική πλευρά», επισημαίνει σε συνέντευξη στην εφημερίδα "Η Αυγή", ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στο τι θα ακολουθήσει την αξιολόγηση.

Σε κατάσταση σοκ η Ινδία μετά την κόλαση φωτιάς σε ναό του κρατιδίου Κεράλα κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το ινδουιστικό νέο έτος. Το θέαμα με πυροτεχνήματα που συγκεντρώθηκαν να παρακολουθήσουν χιλιάδες άνθρωποι μετατράπηκε σε τραγωδία με αλλεπάλληλες εκρήξεις να προκαλούν τον θάνατο τουλάχιστον 102 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 380.

Σάββατο, 09 Απριλίου 2016 19:50

Ιστορική επίσκεψη Κέρι στη Χιροσίμα

Ιστορική επίσκεψη στην Χιροσίμα πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, εν όψει της Συνόδου των επτά πλουσιότερων χωρών του πλανήτη.

Ο Κέρι είναι ο πλέον υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος που επισκέπτεται την πόλη, μετά την ισοπέδωσή της από ατομική βόμβα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.